Terug naar nieuws

Geplaats op 13 september 2021

Werkgeversservicepunt Regiotour: altijd een aanspreekpunt in de buurt

rijksweg-rw50


Als een werkgever wil weten hoe de arbeidsmarkt zich gaat ontwikkelen, ondersteuning bij een subsidieaanvraag nodig heeft of op zoek is naar personeel, dan kan hij contact opnemen met Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle. Met 35 professionals, werkzaam bij 13 gemeenten en UWV in de arbeidsmarktregio Zwolle, is er altijd een aanspreekpunt in de buurt.

WSP’s Regiotour
Nu er ten aanzien van de coronamaatregelen versoepelingen zijn kunnen er weer ‘live’ contacten met werkgevers zijn. Bedrijfsbezoeken zijn weer mogelijk, uiteraard met inachtneming van de regels. WSP gaat daarom de regio in, van Hardenberg tot Kampen en van Raalte tot Steenwijk.

Van maandag 20 tot en met donderdag 23 september toeren WSP-adviseurs met een vintage bus door de regio om werkgevers te bezoeken. Tijdens informele ontmoetingen kunnen zij informatie krijgen over o.a. het vanuit de VS overgewaaide concept van ‘open hiring’, kosteloze bedrijfsanalyses om te onderzoeken of bijvoorbeeld taken anders kunnen worden verdeeld, de regionale arbeidsmarkt of de rol die het Leerwerkloket en Upgrade jezelf kunnen spelen bij her-, bij- of omscholing.

Meerdere actiedagen
Op woensdagmiddagmiddag 22 september kunnen geïnteresseerde ondernemers terecht in Kampen. Er staat dan een ontmoeting met werkgevers én werkzoekenden gepland.

Denkers en doeners voor werkgevers
Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle is het samenwerkingsverband van UWV en de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Hattem, Kampen, Meppel, Oldebroek, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland en Zwolle. Een publieke dienstverlener die van vele markten thuis is, die de weg weet in wet- en regelgeving, subsidies en voorzieningen. WSP zet een stapje meer voor werkgevers die diversiteit en inclusie hoog in het vaandel hebben en voor werkzoekenden die – bijvoorbeeld door een arbeidsbeperking – wat extra hulp kunnen gebruiken om (weer) aan de slag te kunnen.

De dienstverlening van WSP is kosteloos maar zeker niet vrijblijvend. Maatwerk is het streven en er wordt samen met de werkgever gezocht naar de beste oplossing voor zijn vraagstuk.

De focus ligt op persoonlijk advies aan en praktische ondersteuning van werkgevers. Zij kunnen bij WSP terecht met vragen over o.a. scholing, begeleiding op de werkvloer of kandidaten voor vacatures. Ook in de huidige arbeidsmarkt, waar de vraag vele malen groter is dan het aanbod, probeert WSP de beste man/vrouw voor de baan te vinden. Denkers en doeners voor werkgevers.

Delen op:

Deelgenoten: