Terug naar nieuws

Geplaats op 21 juni 2021

Vragenestafette: vijf vragen aan Hylkema Funderingstechniek

rijksweg-rw50

In deze nieuwe rubriek stellen we elke editie vijf vragen aan een ondernemer op bedrijvenpark RW50 en daarna wordt ‘het stokje’ doorgegeven aan een andere ondernemer. Deze keer hebben we het genoegen om Marco Hylkema van Hylkema Funderingstechniek de vijf vragen voor te leggen.

1. Wat doet Hylkema Funderingstechniek? Wat is jullie geschiedenis en wat zijn de ontwikkelingen tot nu toe?
Wij brengen funderingspalen aan, maar dat doen we niet door de heipalen de grond in te slaan. Wij zijn specialist in het trillingsvrij aanbrengen van funderingspalen. Een fundering zonder trillingen installeren kan op verschillende manieren. Vaak draaien wij een funderingspaal de grond in. Met name in het stedelijk gebied is het wenselijk om trillingvrij te funderen, want hiermee voorkom je overlast in de omgeving.

Directeur Marco Hylkema is de vierde generatie van een echte heiers- en funderingsfamilie. Toch lag het niet voor de hand dat Marco Hylkema in de funderingstechniek zou gaan werken, want Marco heeft een opleiding theatertechniek gevolgd en o.a. meegewerkt aan de techniek van Vrienden van Amstel live en van de musical Titanic.

Toch begon het te kriebelen; het funderen is hem met de paplepel ingegoten. Sinds 2006 is hij de trotse eigenaar van Hylkema Funderingstechniek.

Marco Hylkema van Hylkema Funderingstechniek in Kampen
Foto: Ruud Ploeg

2. Hoe gaat het bij Hylkema Funderingstechniek? Met welke projecten zijn jullie mee bezig en waar zijn jullie trots op?
Het gaat goed. Op dit moment werken wij met circa 15 machines (ploegen) verdeeld over onze verschillende bedrijven: Hylkema, Jacbo en Drukpaal.nl. We zijn het meest trots op terugkerende aannemers en de projecten die wij rechtstreeks voor de eindgebruiker mogen maken. Een tweetal voorbeelden van recente projecten waar wij trots op zijn: een gedeelte van de Berktorens van Mateboer en de oude boerderij van Weever in Ens.

3. Wat merken jullie van de coronacrisis in jullie dagelijkse werkzaamheden?
Wij hebben daar gelukkig weinig klagen over gehad. Buiten praktische aanpassingen, zoals minder mensen in de auto en bij klachten uitval van mensen, hebben wij door kunnen werken. Uiteraard is het thuiswerken bij ons ook in een nieuwe fase terecht gekomen.

4. Heeft u nog tips voor andere ondernemers op RW50 of is er nog iets wat ondernemers moeten weten over Hylkema Funderingstechniek?
Tja….. ik geloof in samenwerking i.p.v. de laagste prijs. Daarbij zou ik mee willen geven: koop lokaal. Zowel palen als andere producten. Zoek de dialoog met de bedrijven i.p.v. de offerte aan de kant gooien omdat de prijs te hoog is. Verbazingwekkend om te zien hoe dat overleg toch tot een mooie opdracht kan leiden.

5. Van welk bedrijf zou u graag meer willen weten, naar wie bent u benieuwd; kortom welke RW50 ondernemer wilt u ook graag in de ‘Vragenestafette’ terugzien?
Met de warmte van de afgelopen periode moet ik vaak denken aan Van den Brink Koeltechniek. Ik zou dus het stokje overdragen aan Andre van den Brink.

Delen op:

Deelgenoten: