Terug naar nieuws

Geplaats op 15 februari 2024

Terugkijken webinar netcongestie

rijksweg-rw50

Enexis en Tennet hebben op 26 januari een webinar gegeven over de problemen door netcongestie.

Het webinar kunt u terugkijken via deze link

Netcongestie Kampen
De netcongestie speelt in heel Overijssel, dus ook in Kampen. Er wordt al veel elektriciteit op of nabij ons bedrijventerrein opgewekt en het is de bedoeling dat dit in de toekomst verder uitgebreid kan gaan worden. Door de netcongestie stagneren lokale opwekprojecten. Tegelijkertijd kunnen bedrijven geen (grotere) aansluiting krijgen omdat het net vol is. Vraag en aanbod zal dus meer dan ooit lokaal bij elkaar moeten komen.

Samenwerking
Eind vorig jaar zijn daarom een aantal grootverbruikers van de bedrijventerreinen Haatland, Zuiderzeehaven en Rijksweg 50 met elkaar in gesprek gegaan. Gezamenlijk willen zij komen tot een analyse van het huidige elektriciteitsnet, door het uitlezen van de grootzakelijke meters en het in beeld brengen van de ‘nettopologie’. Door deze analyse moet duidelijk worden welke mogelijkheden het bestaande net nog biedt voor nieuwe aansluitingen en het uitbreiden van bestaande aansluitingen.

Meer informatie
Mocht u hier meer over willen weten, neem dan contact op met parkmanager Gerdi de Vries via [email protected] of 06-53250351

 

Delen op:

Deelgenoten: