Terug naar nieuws

Geplaats op 15 april 2024

Terugblik ondernemersbijeenkomst

rijksweg-rw50

Op donderdag 11 april vond de jaarlijkse ondernemersbijeenkomst van het bedrijvenpark RW50 plaats bij Van Dijk Groothandel. Ook dit jaar werd de bijeenkomst gecombineerd met de deelgenotenvergadering.

Deelgenotenvergadering
Tijdens de vergadering stelde de beheerscommissie de nieuwe deelgenoten voor, werden de financiële zaken doorgenomen en gaf parkmanager Gerdi de Vries een update over het parkmanagement en de lopende projecten.
Alle deelgenoten krijgen een verslag van de vergadering toegestuurd.

Kon u er niet bij zijn maar wilt u wel graag het verslag ontvangen? Laat het weten via [email protected] en wij sturen het toe.

B(l)oeiend RW50
Eén van de projecten die werd toegelicht, was het project B(l)oeiend RW50. De tweede tranche van de ‘meeliftregeling’ is inmiddels opengesteld. Er is nog veel geld beschikbaar voor ondernemers om te vergroenen op eigen terrein. Denk hierbij aan het realiseren van groene parkeerplaatsen incl. laadinfrastructuur, het aanbrengen van extra terreingroen en/of het realiseren van een groendak/gevel. Parkmanager Gerdi de Vries riep de ondernemers op om hier vooral gebruik van te maken. Meer informatie: https://www.bedrijvenparkrw50.nl/tweede-tranche-meeliftregeling-open/

Van Dijk Groothandel
Vervolgens werden de ondernemers in drie verschillende groepen rondgeleid door het nieuwe distributiecentrum van van Dijk Groothandel.
Al sinds 1959 is Van Dijk Groothandel in Kampen hét adres voor het leveren van food- en non-food artikelen aan bedrijven, verenigingen, speciaalzaken en supermarkten. Het assortiment bestaat uit zoetwaren, dranken, koffie, snacks, en schoonmaakartikelen. Van Dijk heeft tevens een eigen koffiemerk Campenaer Koffie.

Van Dijk is de afgelopen jaren snel gegroeid. In 2017 hebben zij het eerste energieneutrale distributiecentrum van Overijssel gerealiseerd, maar deze werd alweer snel te klein. Afgelopen jaar heeft Van Dijk Groothandel daarom het distributiecentrum uitgebreid. Door deze uitbreiding heeft van Dijk meer opslagcapaciteit gecreëerd en kunnen zij hun logistiek nog efficiënter inrichten. Daarnaast zijn alle kantooractiviteiten ondergebracht in de nieuwbouw.  Het interieur heeft veel aandacht gekregen, waarbij de focus lag op het creëren van een prettige werkomgeving. Er is veel gebruikgemaakt van hout en groen in de kantoren.De aanwezige ondernemers vonden het leuk en interessant om bij hun ‘buren’ op het terrein binnen te kijken.

Afsluiting
Ter afsluiting van de vergadering en bedrijfsbezoek was er gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en drankje verzorgd door De Feestmeesters.

Delen op:

Deelgenoten: