Terug naar nieuws

Geplaats op 18 april 2018

Pieter van den Hoogenband zoekt vitaalste bedrijf van Overijssel

rijksweg-rw50

Welk bedrijf is Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel?

Pieter van den Hoogenband gaat op zoek naar het bedrijf dat het meest investeert in het vitaal houden van zijn medewerkers. De olympisch zwemkampioen maakt in oktober bekend welk bedrijf zich Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel mag noemen.

Werkgevers en werknemers kunnen hun bedrijf tot en met 31 augustus 2018 inschrijven.

Medewerkers die mentaal, emotioneel en fysiek veerkrachtig zijn, zijn gelukkiger. Ook zijn ze productiever, minder vaak ziek en voelen zich verantwoordelijker voor hun gezondheid en inzetbaarheid. Vitale bedrijven zijn daardoor van groot belang voor de economie van Nederland. Van den Hoogenband gaat, namens zorgverzekeraar ONVZ en MKB-Nederland, voor het zesde achtereenvolgende jaar in elke provincie op zoek naar Het Vitaalste Bedrijf. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel wordt in oktober uitgereikt.

De Overijsselse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de andere provinciale winnaars. De jury maakt samen met presentator Arie Boomsma maandag 19 november in het DeLaMar Theater bekend welke provinciale winnaar zich ‘Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2018’ mag noemen. De jury van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland bestaat, naast Pieter van den Hoogenband, onder anderen uit hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder en directeur MKB-Nederland Leendert-Jan Visser.

“In een tijd waarin stress en burn-outs steeds vaker voorkomen, is het voor werkgevers nog belangrijker om samen met medewerkers te investeren in vitaliteit en gezondheid. Iedere topprestatie is namelijk een teamprestatie”, licht jurylid Van den Hoogenband toe. “Energieke medewerkers hebben meer plezier in hun werk en presteren beter. Met de verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland willen we bedrijven die vooroplopen in het vitaal houden van hun medewerkers belonen en andere ondernemers inspireren.”

“We moeten allemaal langer doorwerken en voor zowel werkgever als werknemer is het van belang om gezond en wel die ‘eindstreep’ te halen, zegt jurylid en directeur MKB-Nederland Leendert-Jan Visser. “Samen werken aan vitaliteit kan juist goed in het midden- en kleinbedrijf, waar de lijnen kort zijn, iedereen elkaar kent en de onderlinge betrokkenheid groot is.”

Winnaar 2017
Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel neemt het stokje over van Elementis uit Delden. Het welzijn en de gezondheid van de medewerkers staat bovenaan de agenda bij Elementis. Mensen moeten vitaal zijn, zowel op het werk als thuis. “We zijn workshops gaan organiseren, over zaken als slapen, ademhaling en mindfullness. Daar kan al heel veel winst worden geboekt als je je er een beetje beter in verdiept”, stelt hr-manager Monique Welberg. Ieder jaar is er een (vrijwillige) Health Check op kantoor. Vrijwel alle medewerkers doen mee.

Werkgevers kunnen zich tot en met 31 augustus inschrijven voor de verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf via www.vitaalstebedrijf.nl. Niet alleen werkgevers kunnen zich aanmelden, ook  werknemers kunnen hun bedrijf via de website opgeven voor de zoektocht. Deelnemers worden beoordeeld op hoe zij gezondheid en vitaliteit in hun bedrijf hebben toegepast, waarbij onder meer bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de werknemers belangrijke punten zijn.

Over Het Vitaalste Bedrijf van Nederland

De zoektocht naar Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is een initiatief van ONVZ en MKB-Nederland. De prijs wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Vitale bedrijven zijn dus van groot belang voor de economie van Nederland. ONVZ en MKB-Nederland stimuleren het daarom dat ondernemers investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.

Delen op:

Deelgenoten: