Terug naar nieuws

Geplaats op 17 september 2021

Nieuwe subsidieregelingen voor ondernemers in Overijssel

rijksweg-rw50

Graag informeren wij u over interessante subsidieregelingen voor ondernemers. In september zijn er weer een aantal nieuwe subsidieregelingen opengesteld voor ondernemers in Overijssel. Ook vindt u hieronder overig nieuws vanuit de Provincie Overijssel.

Subsidieregeling ‘Experimenten powered by cultuur’ is geopend

De gloednieuwe regeling Experimenten powered by cultuur is bedoeld voor creatieve ondernemers die aan de slag willen met een experimentele aanpak of bijzondere samenwerking om te komen tot vernieuwend cultuuraanbod. We juichen daarbij de verbinding met andere sectoren en maatschappelijke vraagstukken toe. Ben jij klaar voor het experiment?

Kijk naar het webinar over cultuur of check voor meer informatie het subsidieloket.
Aanvragen kan tot 1 oktober 2021.

Subsidieregeling voor Jonge Bedrijfsopvolgers

Familiebedrijven in Overijssel kunnen nog steeds gebruik maken van de regeling voor Jonge Bedrijfsopvolgers. Ben je tweede generatie eigenaar van een bedrijf en heb je minder dan twee jaar geleden aandelen verkregen? Of ben je eigenaar van een familiebedrijf en overweeg je je bedrijf zeer binnenkort over te dragen aan je zoon of dochter? Kijk dan of je in aanmerking komt voor deze subsidie voor investeringen die bijdragen aan de toekomstbestendigheid van familiebedrijven.

Kijk voor meer informatie en voor het aanvragen op Overijssel.nl.

Informatiebijeenkomsten nieuwe Europese Fondsenperiode

In de afgelopen periode is hard gewerkt aan de programma’s voor regionale ontwikkeling, innovatie en grensoverschrijdende samenwerking, die spelen in de periode 2021-2027. Je bent welkom op één van de informatiebijeenkomsten waar deze nieuwe programma’s worden gepresenteerd. De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende dagen en locaties:

  • Donderdagmiddag 23 september 13.00 – 16.00 uur in Zwolle
  • Donderdagochtend 30 september 09.30 – 12.30 uur in Deventer
  • Vrijdagmiddag 1 oktober 13.00 – 16.00 uur in Hengelo

Inhoudelijk zijn de bijeenkomsten gelijk.

Klik hier om je aan te melden.

Blik vooruit: tweede tranche REACT EU

Ben je bezig met innovaties die zich al in een vergevorderd stadium bevinden en ben je op zoek naar middelen om jouw project verder te brengen, let dan op de openstelling van deze regeling. Waarschijnlijk is er in oktober duidelijkheid vanuit de Europese Commissie over de tweede tranche REACT middelen. Wanneer de Europese Commissie positief besluit gaat de regeling zo mogelijk per 15 november 2021 open. Net als bij de eerste tranche is de kans groot dat het budget al op de eerste dag overtekend wordt.
Heb je een innovatief project vul dan het projectideeformulier in, zodat OP-Oost de juiste afweging kan maken of jouw project in aanmerking komt voor deze tweede tranche REACT. Het formulier geeft je ook de gelegenheid om met de managementautoriteit in gesprek te gaan of van gedachten te wisselen over jouw innovatie.Voor meer informatie lees dit nieuwsbericht op de website van OP-Oost. Je kunt ook  mailen of bellen met Gerko Slotman: [email protected], tel. 06-10 76 30 34.

Website Overijssel.nl in ontwikkeling

Op de website van de provincie Overijssel willen wij op een duidelijke en overzichtelijke manier laten zien wat de provincie te bieden heeft voor ondernemers. Hierbij hebben wij de hulp van jou als ondernemer nodig. Je bent van harte uitgenodigd om mee te denken over het inrichten van dit Ondernemerspunt. Denk mee en geef je op voor één of twee werksessies.
Data:
donderdag 21 september en
dinsdag 7 oktober
Tijdstip:16.00 – 18.00 uur
Locatie: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal.Vul het aanmeldformulier in als je wilt deelnemen aan de sessies.

In contact met MKB-adviseurs in de provincie

In de regio’s Zwolle, Deventer en Twente zijn mkb-adviseurs actief die ondernemers verbinden, contacten hebben met kennisinstellingen en kunnen adviseren over instrumenten die beschikbaar zijn.
Kirsten is MKB-adviseur: ‘Vaak wanneer ik in contact sta met een bedrijf en zij beginnen te vertellen over hun ondernemersreis dan komen er bij mij al verschillende haakjes naar boven. Ik wil hen dan graag verder helpen door een ondernemer te koppelen aan het juiste programma, persoon of samenwerkingspartner. Het is nog nooit gebeurd dat er geen verbinding tot stand kwam’.Heb jij als ondernemer behoefte aan zo’n gesprek, kijk dan op de economiepagina van Overijssel.nl voor een overzicht van de adviseurs die in de drie regio’s werkzaam zijn.

Regelingen voor de arbeidsmarkt

Ben je geïnteresseerd in regelingen op het gebied van arbeidsmarkt, kijk dan eens op de portal Overijssel leert verder. Je vindt hier een totaaloverzicht van alle financiële regelingen en subsidies op het gebied van (om)scholing en ontwikkeling die in Overijssel aangeboden worden.

Bescherm je bedrijf voor een digitale aanval

Cyberincidenten hebben een enorme impact op je organisatie. Door een digitale aanval kan bijvoorbeeld de complete productieomgeving stil komen te liggen met grote gevolgen voor de bedrijfscontinuïteit. Besteed serieus aandacht aan de digitale veiligheid van je bedrijf, die verder reikt dan de cybersecurity van interne bedrijfsprocessen. Er zijn diverse mogelijkheden om de digitale veiligheid op orde te krijgen:

Doe de Cybersecurity Quick Scan – Novel-T (novelt.com) van Novel-T. Deze is speciaal ontwikkeld voor maakbedrijven. Of check de digitale veiligheid van je bedrijf met de
basisscan cyberweerbaarheid.

Delen op:

Deelgenoten: