Terug naar nieuws

Geplaats op 17 oktober 2018

Zijn deelauto’s de toekomst voor duurzame mobiliteit?

rijksweg-rw50

Masterclass Deelauto’s op maandag 29 oktober ‘bij Hanz’ in Zwolle.

Je eigen (bedrijfs)auto delen, of een deelauto van een autodeelplatform in je wijk of bedrijvenpark; het zijn beiden varianten rond het deelbaar maken van mobiliteit. Autodelen kan leiden tot lagere kosten, grotere flexibiliteit, meer ruimte en een versnelling van elektrisch rijden. In Nederland zijn er al veel autodeel-platforms en initiatieven, met wisselende ervaringen. Onze gastspreker Han-Paul van Westing deed een landelijk onderzoek naar de varianten en succesfactoren van autodelen. Daarnaast is hij betrokken bij diverse autodeelprojecten in Groningen en ook in Zwolle zelf. Hij is als mobiliteitsmakelaar actief op bedrijventerrein Oosterenk. Na het eerste deel van de masterclass heeft u goed idee wat autodelen is er wat er al allemaal kan (zelfs in Zwolle!)

Waarheen beweegt autodelen in Zwolle en de regio?

De overheid lanceerde recent de Green Deal autodelen II, waaraan ook Zwolle deelneemt. Daar horen kreten als MAAS bij, als ook OV en fietsen er deel van uit gaan maken. Wat zijn de doelen voor Zwolle en haar regio? Han-Paul van Westing wil met de aanwezigen graag hun vragen en ideeën aanhoren zodat de ook aanwezige bestuurders input krijgen voor wat er bij bedrijven, gemeenten en diverse andere betrokkenen leeft. Dit kan weer helpen om acties en beleid te stroomlijnen of vooruit de helpen. In deel 2 van de masterclass verkennen we samen kansen en knelpunten. Dat geeft voer voor visie en stappen voorwaarts!

Han-Paul van Westing is zelfstandig adviseur, netwerkpartner bij EnMorgen en oa verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen en is ervaren elektrisch rijder (auto’s en fiets),. Hij betrokken bij de coöperatieve energiebeweging. Oa via Energie VanOns.

Deze masterclass sluit aan op het werkbezoek ‘De weg naar Slimme en Duurzame Mobiliteit’. Dit werkbezoek betreft de feestelijke afsluiting van de Overijsselse programma’s Beter Benutten en Ketenmobiliteit.

Locatie: Bij Hanz Hanzeplein 11-27 8017 JD Zwolle

Programma:

16:00 uur ontvangst ‘Bij Hanz’

16:15 uur De delegatie van het werkbezoek (gedeputeerde Bert Boerman, bestuurders, bedrijven en betrokkenen bij programma Beter Benutten) komt terug ‘Bij Hanz’ en er wordt ingezoomd op ‘lessons learned’ gedurende het programma Beter Benutten. Vervolgens wordt een vooruitblik gegeven naar programma Slimme en Duurzame mobiliteit door het ministerie van I&W.

17:00 Start Masterclass (en borrel voor delegatie werkbezoek!)

18:00 Spitsmijdende Borrel met een hapje voordat u weer onderweg gaat.

Om een indruk te hebben van het aantal belangstellenden vragen we u zich op te geven voor 25 oktober a.s. bij [email protected]

Wij hopen u op 29 oktober te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet, Projectteam Werkgeversaanpak Slimme & Duurzame mobiliteit regio Zwolle Tineke de Nooij, Arnold Helfrich, Cindy Dekker, Ellen de Vries, Ard Hunnersen, Han-Paul van Westing

Delen op:

Deelgenoten: