Terug naar nieuws

Geplaats op 23 maart 2018

Wegens succes verlengd! Actie OV Probeerkaart, reisgebied verruimd

rijksweg-rw50

Beter Benutten Zwolle Kampen is op zoek naar mensen die met de auto naar het werk in Zwolle of Kampen rijden. Wij willen je namelijk een maand lang verleiden om eens een ander vervoersmiddel te kiezen. Beter Benutten betaalt!
De actie heeft al veel enthousiaste gebruikers opgeleverd en is daarom verlengd. Bovendien is het reisgebied verruimd.

Voor wie?

Wij zoeken mensen die:

  • nu met de auto naar hun werk in Zwolle of Kampen rijden over een afstand van meer dan 10 kilometer vanuit het gebied dat wordt begrensd door Wolvega, Hoogeveen, Coevorden, Almelo, Zutphen, Apeldoorn, Nijkerk en Lelystad, en
  • bereid zijn om gedurende een maand te experimenteren met andere manieren van reizen in hun woon-werkverkeer.

Wat wil Beter Benutten bereiken?

In het programma Beter Benutten Zwolle-Kampen werken werkgevers, lokale ondernemers, culturele- en onderwijsinstellingen en overheid samen aan een bereikbare en gastvrije regio. Het programma zet in op een betere doorstroming van verkeer en openbaar vervoer. Het beter benutten van de bestaande infrastructuur is hierbij het uitgangspunt. Door reizigers aantrekkelijke reisalternatieven aan te bieden om ze te verleiden ofwel met een ander vervoermiddel of op een ander moment (of beide) te gaan reizen.

Ons aanbod

Je krijgt van ons een mobiliteitskaart waarmee je gratis 4 weken lang met het openbaar vervoer kunt reizen. Met deze kaart kun je bij iedere trein en bus in- en uitchecken, maar je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van een OV-fiets of parkeren bij een treinstation. Je kunt de mogelijkheden van de kaart tot maximaal €300,- benutten voor al je woon- werkverkeer.
Het exacte reisgebied waarvoor het aanbod geldt is vermeld in de deelnamevoorwaarden.

Wat vragen wij van je?

Wij vragen je om minimaal 15 keer op een andere manier te reizen tijdens de experimenteermaand. Zo kun je ervaren wat het openbaar vervoer te bieden heeft en of dat wat voor jou is.

We hopen dat je na die vier weken zo enthousiast bent over het reizen met het openbaar vervoer, dat je vaker op die manier naar het werk wilt reizen. We kunnen je dan advies geven over de mogelijkheden.

Hoe kun je je inschrijven?

Ga naar de website beterbenuttenzwollekampen.nl/ovprobeerkaart en vul het aanmeldformulier in.

Delen op:

Deelgenoten: