Terug naar nieuws

Geplaats op 30 augustus 2021

Vragenestafette: vijf vragen aan Van Den Brink Koeltechniek

rijksweg-rw50

In deze rubriek stellen we elke editie vijf vragen aan een ondernemer op bedrijvenpark RW50 en daarna wordt ‘het stokje’ doorgegeven aan een andere ondernemer. Deze keer hebben we het genoegen om Andre van den Brink van Van den Brink Koeltechniek de vijf vragen voor te leggen.

1. Wat doet van den Brink Koeltechniek? Wat is jullie geschiedenis en wat zijn de ontwikkelingen tot nu toe?
Wij zijn een koeltechnisch installatie-, service- en onderhoudsbedrijf. We leveren, repareren en onderhouden koeltechnische,- airconditionings,- en luchtbehandelingsinstallaties voor zowel thuisgebruik als professioneel en industrieel gebruik.

Ik ben in 1999 in m’n eentje met dit bedrijf begonnen, toen nog vanuit huis. Op dit moment werken we in totaal met ongeveer 35 medewerkers in een regio van +/- 60 km rondom Kampen en hebben we een bedrijfspand aan de Eckertstraat op het bedrijventerrein, waar we inmiddels bijna uit groeien.

2. Hoe gaat het bij van den Brink Koeltechniek? Met welke projecten zijn jullie mee bezig en waar zijn jullie trots op?
Op dit moment gaat het goed in onze branche. De zomers worden steeds warmer en hierdoor neem de vraag naar airco’s in met name de particuliere sector toe. Verder merken wij dat onze naamsbekendheid in de regio groeit, want particulieren en bedrijven uit de regio weten ons steeds beter te vinden. Het maakt ons overigens niet uit of wij voor een particulier of bedrijf actief zijn. Ieder project is voor ons even belangrijk of het nu gaat om een airco-installatie in een slaapkamer of een industriële installatie bij een groot bedrijf. Elk project voeren wij met zorg uit.

3. Wat merken jullie van de coronacrisis in jullie dagelijkse werkzaamheden?
In de dagelijks bedrijfsvoering en werkzaamheden merken we dat de horeca heel terughoudend was en voorzichtig in het verlenen van opdrachten. Daarentegen werd dit ruimschoots gecompenseerd door particulieren die door het thuiswerken graag een airco in huis wilden.

4. Heeft u nog tips voor andere ondernemers op RW50 of is er nog iets wat ondernemers moeten weten over van den Brink Koeltechniek?
Wat voor onze buren op bedrijvenpark RW50 leuk is om te weten is dat wij gaan verhuizen. Inmiddels is de bouw van onze nieuwe bedrijfspand aan de Carlsonstraat 15 gestart. Wij verwachten het nieuwe pand begin volgend jaar in gebruik te kunnen nemen.

5. Van welk bedrijf zou u graag meer willen weten, naar wie bent u benieuwd; kortom welke RW50 ondernemer wilt u ook graag in de ‘vragenestafette’ terugzien?
Ik zou graag mijn overbuurman Adriaan Visser van Expoteam in de volgende vragenestafette terugzien. Expoteam is actief in de internationale standbouw, maar door corona is deze markt volledig stil komen te staan. Ik ben benieuwd hoe zij daarmee om zijn gegaan.

 

Delen op:

Deelgenoten: