Terug naar nieuws

Geplaats op 1 april 2021

Vragenestafette: vijf vragen aan Schot Verticaal Transport

rijksweg-rw50

In deze nieuwe rubriek stellen we elke editie vijf vragen aan een ondernemer op bedrijvenpark RW50 en wordt de vragenlijst daarna weer doorgegeven aan een andere ondernemer.

Deze keer hebben we het genoegen om Severan Kroes van Schot Verticaal Transport de vijf vragen voor te leggen.

Wat doet Schot Verticaal Transport? Wat is jullie geschiedenis en wat zijn de ontwikkelingen tot nu toe?
De geschiedenis van de firma G. Schot en Zonen gaat terug naar 1931, toen Gijsbert Schot een transportbedrijf begon aan de Herenweg in het toenmalige Oudorp nabij Alkmaar. Kernactiviteit toen was het afgraven van zand en het transport daarvan voor de wegenbouw.

Anno 2021 is het bedrijf uitgegroeid tot de Schot groep, die zes werkmaatschappijen omvat: Schot verticaal transport  Schot infra, Kwinfra Adviesbureau Civiel Techniek, Kwinfra Milieu , Dailycool en Spyke Security.

Schot Infra BV, feitelijk de onderneming waar het allemaal mee begon, levert vandaag de dag een breed scala van diensten aan particulieren, bedrijven, gemeenten en overheden op het gebied van grond-, weg- en waterbouw.

Schot Verticaal Transport opereert in de bouw, de industrie, de petrochemie, de offshore en de windmolenbouw. In de januari 2019 is BKF overgenomen en toegevoegd aan Schot Verticaal Transport. Het hoofdkantoor van de Schot Groep is gevestigd in Alkmaar

Hoe gaat het bij Schot Verticaal Transport? Welke projecten zijn jullie mee bezig en waar zijn jullie trots op?
De kranen uit Kampen werken elke dag op verschillende bouw- en industrielocaties in de regio. Leuke projecten in de regio zijn werken bij Walibi en bij Ausnutria in Kampen. Bedrijfbreed assisteren we veelal bij de datacenters, in de industrie, in de bouw, op Schiphol en bij de  bruggenbouw.

Wat merken jullie van de coronacrisis in jullie dagelijkse werkzaamheden?
Tot op heden heeft de corona niet veel vat op onze werkzaamheden. De werkzaamheden gaan onverminderd voort en de kranen zijn hele dagen weg. Op de bouwplaatsen vergt het wel enig overleg om, met name tijdens de schaft, afstand te bewaren.

Heeft u nog tips voor andere ondernemers op RW50 of is er nog iets wat ondernemers moeten weten over Schot Verticaal Transport? (denk hierbij aan een leermoment in de bedrijfsvoering of advies waar u als bedrijf veel aan gehad hebt)
Geen, maar wellicht goed om even aan te geven dat we niet alleen kraanverhuur verzorgen. We verhuren ook rijplaten en we zijn er ook voor alle uitdagingen in uw organisatie op het gebied van verhuizingen en/of verplaatsingen. We bieden maatwerk oplossingen op innovatieve wijze. Zowel voor het (ver)plaatsen van kleine gevoelige apparatuur als het transporteren en plaatsen van grote en zware machines.

Van welk bedrijf zou u graag meer willen weten, naar wie bent u benieuwd; kortom welke RW50 ondernemer wilt u ook graag in de ‘Vragenestafette’ terugzien?
Hylkema Funderingstechniek

Delen op:

Deelgenoten: