Terug naar nieuws

Geplaats op 24 juli 2019

Verhoogd risico op brand

rijksweg-rw50

Namens de veiligheidsregio IJssselland brengen wij graag het volgende bericht bij u onder de aandacht.

Jaarlijks wordt er, in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), een ronde gemaakt over de bedrijventerreinen in Kampen en IJsselmuiden om de veiligheid onder de loep te nemen. Op de bedrijventerreinen, is mede door de hitte en droogte, een verhoogd risico op brand. In deze nieuwsbrief geven wij, als veiligheidspartner van het KVO, een aantal tips om de zomer zo brandveilig mogelijk te laten verlopen.

Brandveiligheidstips op bedrijventerreinen

De zon schijnt volop en  een hittegolf is een feit. Kortom: het is zomer. Ook de komende week blijft het erg warm en droog in Nederland. Daardoor is het risico op het ontstaan van een (natuur)brand hoog. Een aantal tips om het risico op een (natuur)brand op uw bedrijventerrein zo klein mogelijk te houden:

  • Bekijk de omgeving van uw bedrijf. Houd het gras op privéterreinen en in plantsoenen kort. Verwijder zoveel als mogelijk hoog gras en achtergebleven maaisel.
  • Ook op onverharde parkeerplaatsen op gras kan brand ontstaan door bijvoorbeeld een hete uitlaat. Laat automobilisten daarom zoveel mogelijk gebruik maken van reguliere of verharde parkeerplaatsen.
  • Vermijd brandgevaarlijke werkzaamheden (bijvoorbeeld onkruid branden). Deze werkzaamheden verhogen de kans op brand, stel deze zoveel mogelijk uit naar een periode waarin het minder droog is.
  • Zorg voor voldoende goedgekeurde brandblusmiddelen rondom uw bedrijf.
  • Door op uw terrein een rookverbod in te stellen, vermindert u het risico op brand.
  • Houd de waterwinplaatsen voor de Brandweer zoveel mogelijk vrij. Zorg ervoor dat brandkranen en plaatsen met open water rondom uw bedrijf bereikbaar zijn.

Deel deze tips met uw collega-ondernemers op het bedrijventerrein. Samen maken we er een mooie, brandveilige zomer van!

Voor vragen rondom brandveiligheid op uw bedrijventerrein en de droogte zijn onze lokale Brandweeradviseurs bereikbaar via [email protected]

Delen op:

Deelgenoten: