Terug naar nieuws

Geplaats op 10 oktober 2022

Uitreiking Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerreinen

rijksweg-rw50

Maandag 19 september hebben de voorzitters van bedrijventerreinen Haatland, Spoorlanden-Zendijk, Rijksweg 50 en Melmerpark uit handen van burgemeester Sander de Rouwe het nieuwe keurmerk Veilig Ondernemen ontvangen. Bij dit officiële moment waren ook politiechef Marc Roll, Freek Weijs van Veiligheidsregio IJsselland en Jan van Wendel van de Industriële Club Kampen aanwezig.

Het keurmerk Veilig Ondernemen is een publiek-privaat samenwerkingsverband tussen de gemeente Kampen, politie IJsselland, Veiligheidsregio IJsselland en ondernemers. Het doel van het keurmerk is door een hechte samenwerking tussen publieke en private partijen de veiligheid op de verschillende bedrijventerreinen in Kampen te bevorderen.

In april en juli zijn Haatland, Spoorlanden-Zendijk, Rijksweg 50 en Melmerpark door auditbedrijf Kiwa getoetst op de samenwerking tussen de verschillende partijen, de resultaten van de afgelopen jaren en het plan van aanpak voor de komende drie jaar. De resultaten van deze toetsing waren positief en daarom mogen de verschillende bedrijventerreinen het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen ‘Continu Samenwerken’ de komende drie jaar dragen.

In de periode 2022-2025 gaat het samenwerkingsverband zich met name richten op thema’s zoals ondermijning, het verbeteren van communicatie over het Keurmerk Veilig Ondernemen, het bestrijden van diverse vormen van overlast en het verbeteren van de verkeerssituatie op de verschillende bedrijventerreinen.

Burgemeester De Rouwe benadrukt dat de verschillende ondernemers die zich inzetten voor het keurmerk essentieel zijn voor de effectiviteit van dit samenwerkingsverband en voor de veiligheid van de bedrijventerreinen.

Delen op:

Deelgenoten: