Terug naar nieuws

Geplaats op 10 december 2020

Thuiswerken ook na corona vasthouden? Vraag nu de voucher aan voor uw thuiswerkplan!

rijksweg-rw50

Al maandenlang werken we massaal vanuit huis en hebben veel werkgevers hier ruime ervaringen mee opgedaan. Inmiddels is ook duidelijk dat het vele thuiswerken zorgt dat de files nagenoeg zijn opgelost! Reden genoeg om na te denken hoe we na corona deze goede dingen vasthouden. De provincie Overijssel wil werkgevers graag helpen om een plan op te stellen om het thuiswerken structureel te maken. Voor het opstellen van dit plan kunnen werkgevers nu een voucher aanvragen!

Financiële steun met voucher

Deze voucher bestaat uit financiële ondersteuning bij het opstellen van een thuiswerkplan. In dit plan moeten werkgevers aangeven hoe zij hun medewerkers ook na corona duurzaam inzetbaar houden en hoe zij zorgen voor een goede spreiding van mobiliteit. Dit door bijvoorbeeld thuiswerkdagen te spreiden over de week, maar ook door te kijken naar de mogelijkheden van videobellen voor zakelijke afspraken.

Vergoeding gebaseerd op aantal medewerkers

Werkgevers met meer dan 50 medewerkers kunnen een voucher online aanvragen via Subsidie Voucherregeling thuiswerkplannen.

Het is een open voucherregeling, waarbij een werkgever met het subsidiebudget (of meer en dan voor eigen kosten) een externe adviseur inschakelt. De werkgever zelf bepaalt welke adviseur wordt ingeschakeld.

De vouchervergoeding is afhankelijk van het aantal medewerkers:

  1. 50-100 medewerkers € 3.000
  2. 101-250 medewerkers   € 3.500
  3. < 250 medewerkers  € 4.000

Bedragen excl. BTW, werkgevers betalen externe deskundigen inclusief BTW en kunnen de BTW later met de belastingdienst verrekenen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie, of heeft u vragen over de voucherregeling? Neem dan contact op met [email protected].

Delen op:

Deelgenoten: