Terug naar nieuws

Geplaats op 12 februari 2020

Terugblik ondernemersbijeenkomst Renault van Kesteren

rijksweg-rw50

Op donderdag 6 februari jl. vond de jaarlijkse ondernemersbijeenkomst plaats. Dit jaar vond deze bijeenkomst plaats in de showroom van Renault van Kesteren en werd gecombineerd met de jaarlijkse deelgenotenvergadering.

Deelgenotenvergadering
Tijdens de vergadering stelde de beheerscommissie de nieuwe deelgenoten voor, werden de financiële zaken doorgenomen en werd er een update gegeven van het gewenste collectieve cameratoezicht. Alle deelgenoten krijgen een verslag van de vergadering toegestuurd.

Renault van Kesteren
In 2013 is Renault van Kesteren van IJsselmuiden naar het bedrijvenpark RW50 in Kampen verhuisd. In 2017 heeft eigenaar Wimfried van Kesteren een bedrijf in Zwartsluis overgenomen. Vanuit deze vestigingen slagen Wimfried en zijn team erin om de lokale markt goed te bedienen. Dit doen zij niet alleen door het verkopen van auto’s, maar ook door het bieden van uitstekende service.
‘Als lokale speler proberen wij de particuliere en zakelijke markt optimaal te bedienen. Zo kennen wij ruime openingstijden en is onze werkplaats ook op zaterdag geopend. Dit is met name voor de zakelijke markt erg interessant’. Ook heeft Renault van Kesteren al 7 jaar ervaring met elektrisch rijden. Als lokale speler is Renault van Kesteren ook lokaal erg betrokken. Creatieve voorbeelden zijn er genoeg: een obstakel run met als obstakel een Renault auto, een optreden van een lokaal orkest in de showroom en een bal in een Renault auto schieten tijdens Koningsdag.

Wimfried geeft zelf aan geen man van de grote plannen te zijn, maar als je luistert naar zijn verhaal dan zijn er wel al (grote) plannen voor de toekomst. Zo is er een kavel aangekocht om een openbaar laadplein voor het bedrijvenpark te realiseren.

Ontwerpatelier 5 maart
Hoe ziet een toekomstbestendig RW50 eruit? Welke ambities hebben we als het gaat om duurzaamheid, hoe kunnen we er samen invulling aan geven en hoe denkt u hoe dat eruit kan komen te zien? Martijn Wubbolts (Natuur en Milieu Overijssel) vertelde de ondernemers meer over het pilot project om te komen tot een energieneutraal bedrijvenpark. ‘Als we de globale cijfers bekijken, lijkt bedrijvenpark RW50 al nagenoeg energieneutraal te zijn. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar de ambities voor het bedrijvenpark RW50 zijn volgens mij groter’, gaf Martijn Wubbolts aan. Ook mobiliteit, circulair ondernemen en de inrichting van het terrein zijn belangrijke duurzaamheidsthema’s. Op 5 maart wordt een ontwerpatelier georganiseerd. Ondernemers en medewerkers worden van harte uitgenodigd om mee te denken, zodat wij samen komen tot een concrete uitvoeringsagenda voor het bedrijvenpark.

Kampen bijna uitverkocht
De bedrijventerreinen in Kampen zijn bijna uitverkocht en daarom denkt de gemeente na over de toekomst. Is uitbreiding gewenst en zo ja waar? Fred Pals (economische zaken gemeente Kampen) nam de aanwezige ondernemers mee in de verschillende denkrichtingen en hoe het vervolgproces eruit ziet. De ondernemers hebben aangegeven graag te willen meedenken.

Afsluiting
Ter afsluiting van de vergadering en bedrijfsbezoek was er gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en drankje, verzorgd door De Feestmeesters.

Delen op:

Deelgenoten: