Terug naar nieuws

Geplaats op 6 juli 2019

Terugblik bedrijfsbezoek van der Sluis Constructie en deelgenotenvergadering

rijksweg-rw50

Donderdag 4 juli jongstleden vond de deelgenotenvergadering Rijksweg 50 plaats in het nieuwe pand van Van Der Sluis Constructie aan de Kilbystraat 5 te Kampen. De deelgenoten werden hartelijk ontvangen door eigenaar René van der Sluis en bedrijfsleider Arend van der Kamp. In het gloednieuwe pand van de constructietak van de Van der Sluis Groep keken de aanwezige deelgenoten hun ogen uit.

Bedrijfspresentatie
Eigenaar René van der Sluis vertelde enthousiast over het familiebedrijf dat in 1834 is begonnen aan de Kamperzeedijk met de no-nonsense filosofie:

“Doe het werk goed, binnen de gestelde levertijd en gebruik goed materiaal.”

Deze filosofie is nog steeds op het bedrijf van toepassing.

De hartslag van het bedrijf
Het pand aan de Kamperzeedijk werd door de familie Van der Sluis in 1834 gekocht van Klaas Huisman. Het aambeeld van Klaas Huisman is altijd bewaard gebleven en vormt als het ware ‘de hartslag’ van het bedrijf. Het is ook daarom dat het aambeeld een prominente plek heeft gekregen in het nieuwe pand aan de Kilbystraat 5 en in de film die werd getoond bij de opening op 5 juni jongstleden.

Bekijk hier de openingsfilm: https://www.youtube.com/watch?v=IZWYjG3V0e4

Geschiedenis
De heer L.M. van der Sluis startte de wagenmakerij in Genemuiden. Het was crisistijd, maar toch groeide het bedrijf gestaag uit tot een volwaardig metaalconstructiebedrijf. Toen L.M. van der Sluis zich in 1973 uit het bedrijf terugtrok, kon hij met tevredenheid terugkijken op een geslaagde en arbeidzame periode. Maar hiermee was de geschiedenis van het familiebedrijf nog niet ten einde. De broers Cees en Henk van der Sluis namen het stokje van hun vader over. Zij zetten het bedrijf voort onder dezelfde naam en voegden daar nieuwe bedrijfstakken aan toe: loodgieterswerk, verwarming, landbouwmachines en metaalconstructies.

Tegenwoordig kennen we de oude onderneming als Van der Sluis Technische Bedrijven en heeft de derde generatie zijn entree gemaakt in het familiebedrijf. René van der Sluis maakt sinds 1996 deel uit van de directie van L.M. van der Sluis Holding BV.
Van der Sluis Technische Bedrijven bieden dagelijks werk aan ongeveer achthonderd mensen.

Porta Futurum
Sinds eind april is de constructietak gevestigd in Porta Futurum. Dit betekende niet alleen een verhuizing van een klein, oud en knus gebouw naar een groot, duurzaam en toekomstgericht pand maar ook een verhuizing van Genemuiden naar Kampen. Porta Futurum is voorzien van de modernste technologieën, nieuwste machines en heeft een GPR score van 8,5 dat ontzettend hoog is voor een gebouw op het gebied van duurzaamheid.

Constructie
Metaal is een materiaal dat op vele manieren kan worden toegepast en Van der Sluis Constructie heeft de afgelopen decennia zo ongeveer alle mogelijke soorten constructies voor de utiliteits- en woningbouw mogen ontwerpen, fabriceren en monteren. De kennis en ervaring die hierbij is opgedaan, maakt Van der Sluis Constructie tot hét adres voor alle soorten constructies. Groot of klein, mooi of functioneel.

In Porta Futurum wordt ongeveer 1500 ton staal verwerkt voor diverse toepassingen in de utiliteits- en woningbouw. Ook het maken van hekwerken is een specialiteit. Jaarlijks wordt er bij de constructietak ongeveer 15 kilometer aan hekwerken geproduceerd.

Vergadering
De deelgenotenvergadering vond plaats na het bedrijfsbezoek.  Tijdens de vergadering stelde de beheerscommissie de nieuwe deelgenoten voor, werden de financiële zaken doorgenomen en werd er een update van de lopende projecten gegeven. Alle deelgenoten krijgen een verslag van de vergadering toegestuurd.

Ter afsluiting van de vergadering en bedrijfsbezoek was er gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en drankje, verzorgd door De Feestmeesters.

Positief
De formule om de deelgenotenvergadering  te combineren met een bedrijfsbezoek bleek wederom succesvol; wij kijken terug op een geslaagde deelgenotenvergadering.

Delen op:

Deelgenoten: