Terug naar nieuws

Geplaats op 24 april 2018

Terugblik bedrijfsbezoek Friction Welding Holland

rijksweg-rw50

Vrijdag 20 april jl. waren wij te gast bij Dick en Jannie Fix van Friction Welding Holland. Na een kort openingswoord van parkmanager Gerdi de Vries, vertelde Dick Fix de aanwezige ondernemers over het ontstaan van het bedrijf, de ontwikkelingen die zij doormaken en de plannen voor de toekomst.

Alhoewel het bedrijf nog relatief jong is, timmert Friction Welding behoorlijk aan de weg. Het pand aan de Eckertstraat werd in eerste instantie gedeeld met andere bedrijven, maar inmiddels is het pand volledig bezet door Friction Welding Holland en zijn er op korte termijn uitbreidingsplannen.

Dit familiebedrijf is gespecialiseerd in frictielaswerkzaamheden en hiermee onderscheidt Friction Welding zich in de markt. Friction Welding Holland is het enige bedrijf in de Benelux dat dit type lassen maakt. Lassen als deze worden onder andere in de nucleaire-, maritieme-, offshore-, onshore- en aerospace-industrie toegepast, omdat deze lassen erg sterk zijn.

‘Onze lassen worden soms wel miljoenen keren getest, voordat wij een onderdeel in productie mogen nemen. Maar op onze kwaliteit kunnen wij vertrouwen, deze testen doorstaan wij glansrijk. Zo werd laatst een trekhaak twee miljoen keer getest, en waarbij een reguliere las het al na enkele tienduizenden keren begaf, was er bij onze frictielas nog niets aan de hand. En hier zijn wij trots op’, vertelt Dick Fix enthousiast.

Na de presentatie kregen de aanwezigen een rondleiding door de productiehallen, waar de robots grotendeels het werk hebben overgenomen. Hierdoor kan het bedrijf de grote hoeveelheden frictielassen voor haar klanten realiseren.

 

Delen op:

Deelgenoten: