Terug naar nieuws

Geplaats op 14 januari 2022

Subsidieregelingen voor Overijsselse ondernemers

rijksweg-rw50

Graag informeren wij u over interessante subsidieregelingen voor ondernemers in Overijssel. Ook vindt u hieronder overig nieuws vanuit de Provincie Overijssel.

Tweemaal € 2.500,- subsidie voor het verduurzamen bedrijf

Op dit moment kun je als ondernemer subsidie aanvragen voor het inschakelen van een energieadviseur en voor ondersteuning bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. De subsidie Verduurzaming MKB (via RVO) bedraagt maximaal € 2.500,- per bedrijfspand. En met de Geld Terug Actie van de provincie Overijssel is het nemen van energiebesparende maatregelen nog aantrekkelijker. Met deze subsidie krijgen bedrijven tot € 2.500,- subsidie op de maatregelen die uit het advies volgen.

Lees meer over de voorwaarden op de website van Nieuwe Energie Overijssel

Het magazine over inkopen met impact is uit

In het derde nummer van het Launching Customership Magazine lees je dat we voor flinke uitdagingen staan. De provincie Overijssel daagt ondernemers uit om samen te werken aan toekomstige oplossingen. Daarbij treedt de provincie vaak op als eerste klant van deze innovaties. Door inkopen met impact dragen wij bij aan de maatschappelijke opgaven waar wij met z’n allen voor staan. In de digitale uitgave van het Launching Customership Magazine draait het om de ontwikkelingen van hernieuwbare energie en het behoud van natuur en biodiversiteit met behulp van de nieuwste technieken.

Voor meer informatie kijk ook op: Launching Customership: provincie als eerste klant – Provincie Overijssel

Versnelling toekomstbestendige werklocaties

Het toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen en werklocaties is een flinke uitdaging. Wil jij als ondernemer samen met andere partners (ondernemingen, provincie, gemeente) de krachten bundelen om versneld projecten op bedrijventerreinen uit te voeren? Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan activiteiten op het gebied van energietransitie, klimaatadaptatie, vergroenen, duurzame mobiliteit en reductie van stikstof. Dan gaan wij als provincie graag met je in gesprek, omdat wij willen bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen waar wij samen voor staan.  Daarom stimuleren wij ondernemers en gemeenten om samen aan de slag gaan. Vertel ons welke plannen je hebt, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Voor vragen neem contact op met Jolanda Walman, e-mail: [email protected] of tel. 06 10784298.

Voor meer informatie over deze subsidieregeling kijk op www.overijssel.nl

Zet je deuren open tijdens de Week van de Circulaire Economie

In de week van 7 t/m 12 februari 2022 zetten Overijsselse bedrijven hun deuren open voor professionals en ondernemers om hen te inspireren en kennis te delen. Ben jij als bedrijf bezig met circulariteit dan kun je kosteloos deelnemen aan ‘Bedrijven in de regio zetten hun deuren open’.

Als deelnemer kies je zelf een moment waarop dit het beste uitkomt. Het kan gaan om een aantal uren of een dagdeel, maar het mogen ook enkele dagen of de hele week zijn. Het programma voor de open dag bedenk je zelf. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een rondleiding, bedrijfspresentatie, workshop, een brainstorm of infosessie.

De provincie zorgt voor de publiciteit rond deze open dag(en). Wil je meedoen, geef je dan op door te mailen naar [email protected].

Meer informatie vind je op Regio Zwolle Circulair.

Terugblik op de Overijsselse Week van de Ondernemer

De gedeputeerden van Overijssel bezochten tijdens de Week van de Ondernemer, die van 19 t/m 26 november was, diverse ondernemers. Zij werden in het zonnetje gezet om te benadrukken hoe belangrijk ondernemers zijn voor de Overijsselse economie.

Eddy van Hijum, gedeputeerde van Economie trapte de week af en ging met de Startershubs in gesprek bij Waves Coworking in Zwolle. Commissaris van de Koning, Andries Heidema bezocht bouwbedrijf Jannink in Hoge Hexel. Zij bestaan 100 jaar en mogen zich Koninklijk noemen. Gert Harm ten Bolscher bezocht samen met Eddy van Hijum Duplaco, waar algen gekweekt worden. Ook bezocht Ten Bolscher Erve Mentink, een toekomstbestendige veehouderij. Roy de Witte ging naar de nieuwe eigenaren van hotel De Zon in Ommen. Tijs de Bree sloot de week af met zijn bezoek aan Itter, een innovatief metaalbewerkingsbedrijf in Hardenberg.

De bezoeken laten een veelzijdigheid van innovatieve bedrijvigheid zien in Overijssel.

Voor een terugblik van deze bedrijfsbezoeken bekijk het compilatiefilmpje.

Delen op:

Deelgenoten: