Terug naar nieuws

Geplaats op 10 mei 2024

Stimuleringsbijdrage voor vergroening distributiecentrum van Dijk Groothandel

rijksweg-rw50

Stimuleringsbijdrage draagt bij aan vergroening nieuwe distributiecentrum van Dijk Groothandel

Van Dijk Groothandel heeft een stimuleringsbijdrage ontvangen vanuit de meeliftregeling B(l)oeiend RW50. Deze bijdrage hebben zij ingezet voor extra vergroening bij het nieuwe distributiecentrum aan de Eckertstraat 6. De stimuleringsbijdrage is o.a. ingezet voor het realiseren van een groene afscheiding, een personeelstuin, 4 laadpalen en het aanleggen van een extra groenstrook met bomen. Inmiddels zijn alle maatregelen uitgevoerd.

‘Vorig jaar werd de eerste tranche van de stimuleringsregeling opengesteld. De realisatie van ons nieuwe distributiecentrum was toen in volle gang. De stimuleringsregeling sloot aan op de plannen die wij hadden en daarom hebben wij een aanvraag ingediend.

Door de uitbreiding van ons distributiecentrum hebben wij meer opslagcapaciteit gecreëerd en de logistiek beter kunnen inrichten. Daarnaast zijn alle kantooractiviteiten in de nieuwbouw ondergebracht. De focus lag hierbij op het creëren van een prettige werkomgeving. Er is veel gebruik gemaakt van hout en groen in de kantoren. Ook buiten hebben wij veel groen toegepast’, vertelt Dieko de Jong namens Van Dijk Groothandel.

B(l)oeiend RW50
Met inzet van de gemeente Kampen en subsidie van de Provincie Overijssel zijn we aan de slag met het vergroenen van het bedrijvenpark RW50. Het collectieve project bestaat uit het realiseren van wandelpaden en b(l)oeiende bermen. Daarnaast is er een stimuleringsbijdrage beschikbaar voor ondernemers.

Meer over de stimuleringsbijdrage
Ondernemers gevestigd op bedrijvenpark RW50 kunnen een bijdrage aanvragen voor het vergroenen van hun eigen terrein. Maximaal 50% van de uitvoeringskosten worden vergoed door middel van een ‘stimuleringsbijdrage’. Hoe dit precies in zijn werk gaat, leest u hier:
Tweede tranche meeliftregeling open! – Bedrijvenpark RW50

Samen naar toekomstbestendige werklocaties!

Delen op:

Deelgenoten: