Terug naar nieuws

Geplaats op 18 juli 2018

‘Stap een avond mee naar de toekomst!’ Regio Zwolle vierdaagse

rijksweg-rw50

Laat u informeren en inspireren door én voor Regio Zwolle

Gemeenteraadslid, statenlid, overheidsbestuurder, ondernemer of werkzaam in het onderwijs? Kom dan naar één van de vier avonden die Regio Zwolle voor u organiseert. Laat u informeren over de kansen die het samenwerken binnen de Regio Zwolle biedt. De regio onderscheidt zich bij uitstek door haar gunstige ligging en prettige leefklimaat. Regio Zwolle is de meest krachtige groeiregio buiten de Randstad met sterke topsectoren, krachtige innovatienetwerken en heeft daarmee een ideale infrastructuur voor economische groei.

Wat kunt u verwachten in één van de vier avondetappes?

Regio Zwolle kent een lichte bestuurlijke samenwerking tussen twintig gemeenten en vier provinciebesturen. Sinds 2009 timmert Regio Zwolle aan de weg. Vanaf 2019 gaat Regio Zwolle vanuit een integrale Nieuwe Agenda op pad. Bestuurders van gemeenten, bedrijfsleven, onderwijs en andere maatschappelijke organisaties zijn in afstemming met hun achterban tot deze Nieuwe Agenda met vijf vraagstukken gekomen: economie, menselijk kapitaal, leefomgeving, bereikbaarheid en energie. Wij praten u graag bij over deze vraagstukken op de avond van uw keuze en wat u hieraan zou kunnen bijdragen. Ook is er ruimte om in gesprek te gaan met lokale ondernemers, mensen uit het onderwijs en raads- en statenleden uit andere gemeenten en provincies.

Meer informatie over Regio Zwolle

De basis van samenwerken in Regio Zwolle is ‘Groeien, Gunnen en Grensontkennend’. Nieuw in 2019 is dat gemeenten en provincies op onderdelen van vraagstukken hun bijdrage kunnen leveren. De ene gemeente is immers de andere niet. We volgen hierbij de maatschappelijk werkelijkheid – met ruimte voor lokale verschillen. Door ‘Den Haag’ is Regio Zwolle zelfs getypeerd om haar innovatieve wijze van samenwerken. Minister Kasja Ollongren roemt en noemt onze manier van werken als een inspirerend voorbeeld.

Locaties

De Regio Zwolle vierdaagse vindt plaats op vier verschillende locaties in de regio. Het Regio Zwolle Bureau heeft in afstemming met griffiers van gemeenten en provincies gekeken naar de meest logische indeling; zodat u het minst hoeft te reizen vanuit uw woonomgeving. Past de locatie of de datum niet? Maak dan de keuze voor één van de andere bijeenkomsten.

Raadslid voor? | Statenlid voor? | Overheidsbestuurder in? | Ondernemer in? | Werkzaam in het onderwijs in? | Actief voor Regio Zwolle en u woont in?
Kampen – Elburg – Dronten – Heerde – Hattem – Oldebroek – Zwolle – Noordoostpolder – Gelderland
Welkom op dinsdag 4 september in het stadhuis van Kampen Burgemeester Berghuisplein 1, 8261 DD Kampen

Raadslid voor? | Statenlid voor? | Overheidsbestuurder in? | Ondernemer in? | Werkzaam in het onderwijs in? | Actief voor Regio Zwolle en u woont in?
Zwartewaterland – Steenwijkerland  – Westerveld – Urk – Flevoland – Drenthe
Welkom op donderdag 6 september in het gemeentehuis van Steenwijkerland Vendelweg 1, 8331 XE Steenwijk

Raadslid voor? | Statenlid voor? | Overheidsbestuurder in? | Ondernemer in? | Werkzaam in het onderwijs in? | Actief voor Regio Zwolle en u woont in?
Dalfsen – Raalte – Hardenberg – Ommen – Olst-Wijhe – De Wolden – Staphorst – Meppel – Overijssel
Welkom op dinsdag 11 september in het gemeentehuis van Dalfsen Raadhuisstraat 1, 7721 AX Dalfsen

Voorkeur voor een andere avond?
Kom dan naar Zwolle!
Welkom op woensdag 12 september in het stadhuis van Zwolle, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Programma

19.30 uur
Inloop met koffie en thee en opening door avondvoorzitter Derk Moor.

20.00 uur
Inleiding op ontwikkelingen Regio Zwolle en de vraagstukken vanuit de Nieuwe Agenda door Henk Jan Meijer (voorzitter Regio Zwolle).
In Steenwijk spreekt burgemeester Richard Korteland van Meppel.
Inleiding op economische kansen door Trudy Huisman, voorzitter Economic Board Regio Zwolle.
Verhaal uit de praktijk: een ondernemer aan het woord.

20.35 uur
Pauze met koffie en thee.

20.45 uur Interactief gedeelte:
‘Wat vindt u van de regionale ontwikkelingen?’ aan de hand van stellingen toegelicht door de inleiders en de ondernemer. Derk Moor begeleidt deze dialoog.

21.15 uur
Afsluiting met een drankje en een hapje.

Aanmelden

Wij vragen u om uiterlijk 27 juli 2018 aan te melden voor één van de vier avonden via deze link.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Jennifer Nijboer, Regio Zwolle Bureau via 038-4985106 of [email protected].

Delen op:

Deelgenoten: