Terug naar nieuws

Geplaats op 10 mei 2023

RW50 wint wedstrijd Groene Bedrijventerreinen

rijksweg-rw50

Bedankt voor uw stem!

We waren een van de door De Groene Karavaan genomineerde bedrijventerreinen in Noordwest Overijssel. Na het verzamelen van bijna 500 stemmen is onder alle inzendingen het winnende bedrijventerrein geloot en dat is bedrijvenpark RW50 geworden!

We winnen hiermee een uitgewerkt vergroeningsadvies en een bijdrage van €20.000,- voor de uitvoering hiervan.

Robert Mobach, voorzitter van bedrijvenpark RW50 en betrokken bij het vergroenen van de locatie in Kampen, is dolblij met de stimulans:

“Ik ben erg blij dat we de vergroeningsvoucher hebben gewonnen! Als bedrijvenpark RW50 hebben wij mooie plannen gemaakt die wij nu met meer enthousiasme gaan uitvoeren. Wat mij betreft gaat op korte termijn de schop in de grond voor het aanleggen van de vier loopbruggen, het realiseren van het wandelpad en het inzaaien van de inheemse bloemenmengels. Kortom, op naar een B(l)oeiend RW50!”

Waarom deze actie?

In Overijssel is ruim 12% van de ondernemers gevestigd op een bedrijventerrein. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, licht toe waarom de provincie investeert in het toekomstbestendig maken van deze werklocaties: “Om deze bedrijventerreinen aantrekkelijk en levendig te houden, is het belangrijk om te investeren in duurzaamheid, nieuwe energie, circulariteit en klimaatadaptatie. Als provincie dragen we graag ons steentje bij aan ondernemers en gemeenten, waarbij de energie en bereidheid aanwezig is om te investeren in een aantrekkelijke en groene werkomgeving.”

Meer informatie over hoe provincie Overijssel samenwerkt aan Toekomstbestendige Werklocaties vindt u op hun website:
https://www.overijssel.nl/onderwerpen/economie/ondernemerschap/toekomstbestendige-werklocaties/

 

Delen op:

Deelgenoten: