Terug naar nieuws

Geplaats op 30 september 2022

Regio Zwolle Mobiel gaat verder onder de naam Overijssel Onderweg

rijksweg-rw50

Regio Zwolle Mobiel en Regio Twente Mobiel bundelen hun krachten in Overijssel Onderweg.

Overijssel Onderweg stimuleert Overijsselse werkgevers om tot duurzaam mobiliteitsbeleid te komen. Daarbij staan uitdagingen rondom minder, ander en schoner vervoer centraal. Met diverse acties en maatwerkoplossingen dragen ze bij aan het verlagen van verkeersdruk, minder CO2 uitstoot en meer vrijheid in werk- en reistijden. En een duurzaam mobiliteitsbeleid draagt ook bij aan aantrekkelijk werkgeverschap, vitale medewerkers en duurzaamheid.

Doelgroeponderzoek aanleiding voor nieuwe werkgeversaanpak

In het eerste kwartaal van dit jaar is er onderzoek gedaan naar de informatiebehoeften van werkgevers over succesvol mobiliteitsbeleid. De inbreng van diverse bedrijven en instellingen heeft waardevolle informatie opgeleverd en daar zijn ze mee aan de slag gegaan. Een van de conclusies was: bundel de krachten van Regio Zwolle Mobiel en Regio Twente Mobiel. Dat schept helderheid, is efficiënter en effectiever.

Benieuwd naar de andere resultaten? Lees hier er meer over.

Positieve resultaten Vitaliteitsonderzoek Fietsmaatjes 2022

Het Vitaliteitsonderzoek van de provincie Overijssel laat zien wat het effect is van fietsen op de gezondheid. Iedereen kan bedenken dat dit een positief effect heeft, maar dit onderzoek gaat nog een stapje verder. Zo zijn er ook focusgesprekken gevoerd om inzicht te krijgen in het effect van fietsen op het welbevinden van de deelnemers. Vier grote Overijsselse organisaties deden mee, Abbott, Apollo Vredestein, Gemeente Enschede en het ROC van Twente.

Bekijk hier de infographic en lees het rapport

Het kan nu nog: gebruik maken van de voucherregeling

Het woon- werkverkeer neemt weer flink toe met drukte en files als resultaat. En hoe om te gaan met meetings waarbij mensen deels digitaal en deels fysiek aanwezig zijn? Met de voucherregeling thuiswerkplannen kunnen werkgevers een externe adviseur inhuren om een thuiswerkplan op te stellen. Met als doel om werknemers een deel van hun werktijd structureel te laten thuiswerken en tegelijk te zorgen voor een goede spreiding van de mobiliteit.
Wees er snel bij. De subsidie voor het maken van een thuiswerkplan is nog beschikbaar tot 30 november 2022

Meer informatie over deze subsidie

Carintreggeland-medewerkers enthousiast op de e-bike

Overijssel Onderweg stelt de komende drie maanden 50 e-bikes beschikbaar voor zorgprofessionals van Carintreggeland om vanuit hun huis naar hun cliënten of verpleeghuislocatie te gaan. Tijdens deze pilot, die loopt van 1 oktober tot en met 31 december 2022, gaan 50 zorgmedewerkers ervaren welke voordelen het gebruik van een fiets heeft voor, tijdens en na het werk. Woensdag 28 september was de succesvolle aftrap. Medewerker Carintreggeland: “Als ik fiets ben ik fitter, dit komt ten goede van mijn cliënten.”

Lees meer over dit project

 

 

Delen op:

Deelgenoten: