Terug naar nieuws

Geplaats op 15 november 2019

Provincie Overijssel stimuleert stimuleert duurzaam transport met de elektrische vrachtfiets en bestelbus

rijksweg-rw50

Ondernemers in Overijssel, die bijna dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren, kunnen vanaf nu een elektrische vrachtfiets of bestelbus met subsidie aanschaffen.

In navolging op het succes van de vrachtfietsactie in 2018 wil de Provincie Overijssel het duurzaam transport graag verder stimuleren. Ondernemers in West Overijssel en Twente kunnen voordelig overstappen naar elektrische voertuigen voor het transport van hun goederen. Als zij in aanmerking komen, dan is er een subsidie beschikbaar van € 2.500,-  voor de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto of van maximaal € 1.000,- voor een elektrische vrachtfiets. Met deze actie van de Logistiek Makelaars van de Provincie Overijssel wordt emissievrij vervoer gestimuleerd. Zo werken wij samen aan een vitale en bereikbare regio!

Waarom een e-bestelauto?

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een elektrische bestelauto in plaats van een brandstof aangedreven bestelauto, dan worden uitlaat emissies teruggebracht naar nul en wordt lokale luchtverontreiniging verminderd. Wordt deze energie ook nog eens duurzaam opgewekt, dan zal de CO2-uitstoot ook gereduceerd worden tot nagenoeg nul.  Het is dus een duurzaam alternatief voor het bezorgen van pakketjes en andere zaken. Naast de milieuvoordelen is een e-bestelauto veel stiller en kun je, als ondernemer, ook gebruik maken van aanvullende financiële voordelen.

Waarom een elektrische vrachtfiets?

Een vrachtfiets is in de (binnen)stad minstens net zo snel ter plekke als een bestelwagen en komt op plaatsen waar men met de auto soms niet eens kan komen. De vrachtfiets is milieuvriendelijk, gezond en ook nog eens goedkoper in gebruik. Een groot deel van de goederen die in en uit de stad worden gebracht, kan in principe met een vrachtfiets worden vervoerd.

Minder CO2 uitstoot

De actie is één van de projecten van de Logistiek Makelaars in Overijssel om een bijdrage te leveren aan minder vrachtverkeer op de weg tijdens de spits en minder CO2 uitstoot. Het doel is om de binnenstad in 2025 emissievrij te bevoorraden. De elektrische vrachtfiets en bestelauto kunnen hier een grote bijdrage aan leveren.

Meer informatie en de voorwaarden vind je op www.bestelbusactie.nl en www.vrachtfietsactie.nl of via het subsidieloket van de provincie Overijssel. Je kunt ook contact opnemen met een van de Logistieke Makelaars:

Miranda Volker, [email protected]

Freek Boele, [email protected]

Delen op:

Deelgenoten: