Terug naar nieuws

Geplaats op 1 maart 2019

Provincie Overijssel ondersteunt jonge ondernemers bij overname familiebedrijf

rijksweg-rw50

Neemt u als jonge Overijsselse ondernemer binnenkort het familiebedrijf over of heeft u dat recent gedaan en wilt u investeren in uw onderneming? Dan is de investeringspremie Jonge Bedrijfsopvolgers interessant voor u. Met deze regeling geeft Provincie Overijssel jonge ondernemers een steun in de rug.

Bedrijfsopvolgers, jonger dan 41 jaar, die minder dan twee jaar geleden (gedeeltelijk) het familiebedrijf hebben overgenomen van een familielid komen in aanmerking voor deze investeringspremie. Per aanvrager is een bedrag van maximaal 20.000 euro beschikbaar. De regeling loopt tot eind 2019.

Aanvragen
Voordat de premie kan worden aangevraagd, gaat de ondernemer in gesprek met een medewerker van Provincie Overijssel. In dit gesprek nemen we de aanvraag door en bespreken de medewerker en ondernemer of de aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Hierdoor kan de ondernemer de aanvraag beter invullen en kan Provincie Overijssel de aanvraag sneller behandelen.

Inmiddels hebben al 16 Overijsselse ondernemers gebruik gemaakt van de regeling.

Hollands Venetië
Ricardo Veenstra kwam in 2018 bij zijn ouders Anne en Henriëtte Veenstra in de VOF van hun restaurant Hollands Venetië in Giethoorn. De investeringspremie Jonge Bedrijfsopvolgers gaf hem de ruimte veranderingen door te voeren. “Ricardo heeft het kassasysteem geautomatiseerd. Ook hebben we kunnen investeren in een moderne uitstraling van het restaurant met een nieuwe vloer, nieuwe tafels en een nieuwe ontvangstbalie”, vertelt vader Anne. “De jeugd heeft toch altijd nieuwe ideeën. De premie geeft de nieuwe generatie de ruimte om die ideeën uit te voeren. Dat is goed voor je onderneming; zo blijf je ontwikkelen. En het geeft de nieuwe generatie een goede start.”

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “Overijssel kent een rijke traditie van familiebedrijven. Als provincie ondersteunen we deze ondernemers graag bij de overstap naar de volgende generatie. Zo investeren we in de continuïteit van deze ondernemingen en daarmee in een krachtige Overijsselse economie.”

Wilt u weten of u gebruik kunt maken van de regeling voor jonge bedrijfsopvolgers? Kijk voor meer informatie op http://www.overijssel.nl/bedrijfsopvolgers.

Delen op:

Deelgenoten: