Terug naar nieuws

Geplaats op 16 februari 2023

Provincie geeft meetkoffers in bruikleen voor energiebesparing

rijksweg-rw50

Wilt u besparen op uw energieverbruik, maar weet u niet waar er besparing mogelijk is? Provincie Overijssel geeft grootverbruikers van elektriciteit de mogelijkheid om een half jaar een meetkoffer in bruikleen te nemen.

Zo’n meetkoffer wordt in een verdeelkast geplaatst en registreert daar het energieverbruik van verschillende onderdelen van uw bedrijfsproces. Zo krijgt u als ondernemer een heel gedetailleerd inzicht in uw verbruik en waar er te besparen valt. De verzamelde data is voor u als ondernemer zelf in te zien en wordt ook bekeken door een adviseur. Die gaat met u in gesprek over hoe de data geïnterpreteerd moet worden en welke maatregelen er genomen kunnen worden om minder energie te gebruiken.

Succesverhalen

De fabriek van Rouveen Kaasspecialiteiten heeft zo’n meetkoffer in gebruik. In onderstaand filmpje wordt uitgelegd wat zo’n koffer doet en wat het u op kan leveren:

Bekijk hier de berichtgeving van de NOS over meetkoffer van Rouveen Kaasspecialiteiten. En lees hier hoe kalverbedrijf Ruhenberg na een week meten al nieuwe inzichten kreeg!

Meer informatie

Meer weten over de meetkoffer, of wilt u hem direct aanvragen? Neem dan contact op met Dicky van Keulen, projectleider energiebesparing bij provincie Overijssel, [email protected] of bel 06-10 43 20 94.

Voor meer informatie over de andere regelingen voor energiebesparing van de provincie Overijssel kijkt u op de pagina Investeren om te besparen.

Delen op:

Deelgenoten: