Terug naar nieuws

Geplaats op 28 juni 2021

Piek- en daltarief verdwijnt voor ondernemingen zonder slimme meter

rijksweg-rw50

Graag delen wij een bericht van onze inkooppartner PM Energie met u.
———–
Middels dit bericht informeren wij u over het verdwijnen van het toonfrequent-signaal (TF-signaal). Door middel van dit signaal wordt onder andere het dubbeltarief voor elektriciteit, ook wel hoog-/laagtarief of piek-/daltarief genoemd, mogelijk gemaakt. De netbeheerders schakelen per 1 juli aanstaande het TF-signaal uit. Door het uitschakelen van het TF-signaal zullen traditionele en niet-slimme digitale meters na 1 juli 2021 niet meer schakelen tussen de twee tarieven.

Wat zouden de gevolgen voor u kunnen zijn na 1 juli?

  • Heeft u momenteel dubbeltarief en wilt u dat behouden? Dan is dat alleen mogelijk met een slimme meter. Voor het aanvragen van een slimme meter, kunt u contact opnemen met uw netbeheerder.
  • Heeft u momenteel dubbeltarief, maar wilt u geen slimme meter? In dit geval hoeft u niets te doen. U zult dan zelf de meterstanden blijven doorgeven en u kunt per 1 juli 2021 geen gebruik meer maken van het dubbeltarief. Er zal in de meter één telwerk blijven lopen en uw verbruik zal tegen enkeltarief worden afgerekend.
  • Heeft u momenteel enkeltarief? Dan zal er niets voor u veranderen.

Mocht u nog vragen hebben, dan vernemen wij dit graag. U kunt hiervoor contact opnemen met Geert Douw van PM Energie via:
Telefoon 085 – 2100 578
of
E-mail: [email protected]

Delen op:

Deelgenoten: