Terug naar nieuws

Geplaats op 20 augustus 2020

Petitie gestart voor veiliger N50 bij Kampen

rijksweg-rw50

Naar aanleiding van de vele ongelukken die er gebeurd zijn op de N50 bij Kampen is er een petitie gestart om de N50 snel veiliger te maken.

CDA Overijssel roept alle partijen die deel uitmaken van Provinciale Staten op om de petitie voor het versneld veiliger maken van de N50 Zwolle – Kampen te ondertekenen en hun achterban te vragen datzelfde te doen. Volgens de fractie staat de N50 al bekend als ‘dodenweg’.

“Dat er wat aan de N50 gedaan moet worden, is inmiddels onderkend door het Rijk”, schrijft de Statenfractie in een persbericht. Het tracébesluit staat gepland voor 2021, maar dat lijkt een jaar later te worden als gevolg van de stikstofproblematiek. “Voor het weggedeelte Kampen-Zuid – Hattemerbroek is al helemaal geen zicht op verbetering, terwijl dit uit het oogpunt van zowel veiligheid als doorstroming wel gewenst is. Dit deel van de N50 is nu een gevaarlijke weg met een alternerende inhaalstrook en zelfs een gelijkvloerse kruising”, aldus CDA Overijssel.

Op initiatief van CDA Noordoostpolder, inmiddels gesteund door alle andere partijen in de gemeenteraad in Noordoostpolder, is een petitie opgesteld ‘om de politiek in Den Haag wakker te schudden’ en te overtuigen van de ernst van de situatie. De veiligheid kan én moet liefst volgende week al worden verbeterd door op meerdere plaatsen matrixborden te plaatsen. Deze borden zijn van ver al te zien en zorgen ervoor dat automobilisten vroegtijdig gewaarschuwd worden voor filevorming, zodat ze snelheid minderen.

De petitie is te vinden en kan getekend worden op n50petitie.nl.

Delen op:

Deelgenoten: