Terug naar nieuws

Geplaats op 9 april 2021

Nu aan te vragen: Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

rijksweg-rw50

Veel mensen hebben door het coronavirus minder inkomsten. Hierdoor kan het moeilijk zijn om uw woonkosten te betalen. Bent u bijvoorbeeld uw baan kwijt? Of kunt u als ondernemer uw werk niet of maar deels doen? De gemeente kan dan helpen met de regeling ‘Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten’ (TONK).

Ondersteuning in uw woonkosten
De Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten kunt u aanvragen bij de gemeente. Een voorwaarde is dat u 20% minder inkomen heeft door de coronamaatregelen. Heeft u hierdoor problemen met het betalen van uw woonkosten? Dan kunt u de TONK-regeling aanvragen. Het gaat bij woonkosten om de huur, de hypotheek of de kosten van elektriciteit, gas en water.

De TONK is een eenmalige tegemoetkoming van 750 of 1500 euro. Krijgt u dit bedrag, dan betalen wij het bedrag in 1 keer aan u als gift. U hoeft dit dus niet terug te betalen. De hoogte van het bedrag hangt af van de grootte van uw huishouden en de verhouding tussen uw netto-inkomsten en de woonkosten.

Voor iedereen met een lager inkomen door corona
De TONK is bedoeld voor mensen die door corona minder inkomen hebben. Het maakt hierbij niet uit of u in loondienst werkt, een TOZO- of WW-uitkering krijgt of een ondernemer bent.

Aanvragen voor 1 augustus 2021
De TONK geldt in principe voor de periode van 1 januari tot 1 juli 2021. Aanvragen kan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021. Een aanvraag kunt u indienen tot 1 augustus 2021.

Voorwaarden
Iedere gemeente voert de landelijke TONK-regeling uit. De gemeente stelt hiervoor zelf het beleid en de voorwaarden vast. Die kunnen daarom per gemeente anders zijn. Voor de voorwaarden en het aanvragen van de eenmalige tegemoetkoming kunt u terecht op www.kampen.nl/tonk.

Aanvragen? > www.kampen.nl/tonk

Delen op:

Deelgenoten: