Terug naar nieuws

Geplaats op 18 juni 2021

Nieuwe subsidieregelingen vanaf 1 juni voor ondernemers in Overijssel

rijksweg-rw50

Graag informeren wij u over interessante subsidieregelingen voor ondernemers. Vanaf 1 juni zijn er drie nieuwe subsidieregelingen opengesteld voor ondernemers in Overijssel.

Subsidie scan verduurzaming wagenpark
Heb je als onderneming een wagenpark voor vrachtvervoer en wil je duurzamer de weg op? Voor schoner wegvervoer is er nu een subsidie. Hiervoor kun je een Zero Emissie Vervoerscan laten uitvoeren. Deze scan laat zien wat er nodig is voor het verduurzamen van het wagenpark en welke stappen je moet nemen om in aanmerking te komen voor de subsidie. Schonere vervoersmiddelen zijn bijvoorbeeld elektrische bestelbussen of vrachtvoertuigen op LNG, CNG of waterstof.
Lees meer over de voorwaarden van subsidieregeling verduurzaming wagenpark

Subsidie voor slim en duurzaam vrachtvervoer
Wil je weten of er logistieke oplossingen zijn voor het terugbrengen van het aantal ritten met vrachtwagens en bestelbussen? Laat het onderzoeken met behulp van de subsidie ‘Slim en duurzaam vrachtvervoer’. Met deze subsidie krijg je als ondernemer ondersteuning voor ideeën of onderzoek. Het kan gaan om een advies over een uitgewerkt projectplan, marktverkenning of nieuwe initiatieven om logistieke oplossingen door te voeren.
Voor meer informatie check de voorwaarden.

Subsidie MIT R&D Samenwerkingsprojecten
(tenderregeling-innovatie)
Als je samenwerkt aan een innovatieproject met een andere mkb-onderneming kun je in aanmerking komen voor de Subsidie MIT R&D. Dit is een tenderregeling op het gebied van innovatie. Hierbij gaat het om een innovatie op het gebied van één van de maatschappelijke thema’s. De subsidie kan gebruikt worden voor een onderzoeks- en/of ontwikkelingstraject. Het is ook mogelijk om de samenwerking aan te gaan met een mkb’er uit een andere provincie.
Check hier de voorwaarden voor de MIT R&D subsidie.

Voucherregeling voor innovatieve energie-ideeën
De subsidieregeling innovatieve energie-ideeën is nog steeds aan te vragen. Deze regeling is bedoeld voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van energie-innovatie. Het Startteam Energie-innovatie staat klaar om ondernemers hierbij te ondersteunen. Wie zijn idee niet langer op de plank wil laten liggen kan een voucher ontvangen, die ondersteuning biedt voor bijvoorbeeld het maken van een businessplan.
Check hier de voorwaarden voor deze regeling.

Geld terug actie: dubbel besparen op energie
Ben jij een onderneming, vereniging, stichting of kerkgenootschap met een vestigingsadres in Overijssel? Dan kun je dubbel besparen op je energiekosten. Overijssel geeft namelijk tot maar liefst € 2.500,- subsidie op energiebesparende maatregelen. Je bespaart dus direct op jouw investering én op je energierekening. Wil je in aanmerking komen, laat dan een energieonderzoek/energiescan uitvoeren door een erkende adviseur.
Lees meer over de andere voorwaarden voor deze subsidie.  

Neem bij vragen over subsidies contact op met
het Subsidieloket: [email protected] of 038 499 88 99

Delen op:

Deelgenoten: