Terug naar nieuws

Geplaats op 23 december 2022

MKB Nieuwsbrief Provincie Overijssel

rijksweg-rw50

Subsidieregelingen en nieuws

In deze nieuwsbrief informeert de provincie Overijssel je over interessante subsidieregelingen voor ondernemers in Overijssel en delen we ander nieuws. Krijg je deze nieuwsbrief nog niet rechtstreeks toegestuurd, meld je dan aan via [email protected] 

Meld je vast aan: Ondernemersevent Overijssel

Als ondernemer sta je continu voor uitdagingen. Hoe kom ik aan personeel? Zijn grondstoffen beschikbaar en zo ja, enigszins betaalbaar? Heb ik ruimte om impact te maken, te groeien, te innoveren, te verduurzamen?

Laat je inspireren door succesvolle verhalen uit de praktijk en ontmoet collega-ondernemers uit Overijssel. Het evenement vindt plaats op 16 februari van 16.00 -20.00 uur in Deventer.

Het volledige programma staat begin januari online. Je kunt je alvast aanmelden voor het het Overijssels Ondernemersevent via onze site.


Gedeputeerde Staten op werkbezoek

Afgelopen week was het college van Gedeputeerde Staten op bezoek in Enschede om te ontdekken hoe ondernemers, onderwijs en overheden samen werken aan een krachtige economie en aantrekkelijke leefomgeving. Het college bezocht o.a. Demcon en het TechMed Centre.

Nieuwsgierig hoe het werkbezoek is verlopen? Bekijk de video hieronder.


Week van de Circulaire economie: bedrijven openen deuren

Wegens succes opnieuw op de kalender

Tijdens de Week van de Circulaire Economie (6 t/m 11 februari 2023) kunnen circulaire bedrijven in Overijssel en de regio’s opnieuw meedoen aan het onderdeel ‘Bedrijven in de regio zetten hun deuren open’. Bedrijven en organisaties kunnen zich aanmelden, de activiteit wordt vervolgens vermeld op de website van de desbetreffende regio (Regio Zwolle, Twente of de CleanTech Regio).

Meer informatie en aanmelden


Versnellingsteam ‘zon op dak’

Loop je als ondernemer ergens tegenaan waardoor het niet lukt om zonnepanelen op het dak te realiseren? Is je dakconstructie niet sterk genoeg of lukt het niet elektriciteit terug te leveren? Het Versnellingsteam ‘Zon op dak’ biedt ondersteuning aan ondernemers om te bepalen wat wél aan zonnepanelen kan worden gerealiseerd. Zo is er een subsidie voor het versterken van dakconstructies of het aanpassen van dakisolatie t.b.v. zonnepanelen.

Meer informatie over het versnellingsteam is te vinden op de website van Nieuwe Energie Overijssel.


Ondersteuning energiebesparende maatregelen

Provincie Overijssel trekt 5 miljoen euro uit om de energierekening van inwoners, bedrijven, verenigingen en (culturele) instellingen zo snel mogelijk omlaag te brengen. De ambitie is om 5.000 huishoudens en 500 bedrijven, verenigingen en instellingen te ondersteunen. Dat doet de provincie door stevig in te zetten op energiebesparende maatregelen.


Nieuw: De kantoorcheck

Ontdek hoe je met een aantal praktische tips eenvoudig kunt besparen op je energierekening op kantoor. Welke regelingen verder voor ondernemers van toepassing zijn, lees je hier: Investeren om te besparen | Nieuwe Energie Overijssel 


Collegetour hybride werken

Wel of niet werken op kantoor, andere manieren van woon- werkreizen. De afgelopen jaren hebben we daar allemaal veel ervaring mee opgedaan. Wat is de impact voor de organisatie, de samenwerking en de cultuur?

Om ervaringen te delen en om antwoord te vinden op deze vragen biedt Overijssel Onderweg, een mobiliteitsinitiatief van provincie Overijssel, de collegetour hybride werken aan voor werkgevers op een aantal geselecteerde bedrijventerreinen in Overijssel. Wil je weten welke bedrijventerreinen dit zijn, neem dan contact op met de mobiliteitsmanagers:


Versnelling duurzame initiatieven op Overijsselse werklocaties

Het Versnellingsteam Toekomstbestendige Werklocaties ondersteunt bedrijven die gezamenlijk willen versnellen in het toekomstbestendig maken van hun werklocaties. Zo heeft het Versnellingsteam ondersteund in het bij elkaar brengen en verbinden van partijen binnen de lancering van het Energie & Klimaat collectief Marslanden (EKCM) in Zwolle:

Wouter Huuskes (Trebbe): “Dit tijdsgewricht vraagt om een andere kijk. Ik ben ervan overtuigd, je kunt het niet meer alleen. Natuurlijk heb je allemaal een eigenbelang, wees daar transparant over. Maar er is ook een groot gezamenlijk belang. En als je daarnaar kijkt dan kan er nog heel veel.”

Of het nu over energie gaat of iets anders: als collectief kun je echt stappen zetten en versnellen in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijventerrein. Zit je met een uitdaging of kom je niet verder in een project, dan kijkt het Versnellingsteam graag mee en verbindt zonodig ook de juiste kennis en kunde aan jouw vraag.

Neem contact op met Ruben Schutte van het Versnellingsteam Toekomstbestendige Werklocaties via [email protected] om de mogelijkheden te bespreken.

Neem bij vragen contact op met het Subsidieloket: [email protected] of 038 499 88 99

Delen op:

Deelgenoten: