Terug naar nieuws

Geplaats op 26 mei 2023

MKB Nieuws van de provincie Overijssel

rijksweg-rw50

Subsidieregelingen en nieuws

In deze nieuwsbrief informeert de provincie Overijssel je over interessante subsidieregelingen voor ondernemers in Overijssel en delen we ander nieuws. Krijg je deze nieuwsbrief nog niet rechtstreeks toegestuurd, meld je dan aan via [email protected]


Specifiek voor Maakbedrijven!

Vanaf 8 mei open: Overijsselse voucher voor digitalisering en circulaire bedrijfsvoering

Wil je werk maken van digitalisering of je productieproces circulair inrichten? Of beide? Dan kun je tot maximaal € 20.000,- subsidie ontvangen. Door mkb bedrijven in de Overijsselse industriesector met de voucher te ondersteunen om stappen te zetten op het gebied van digitalisering en circulair ondernemen wordt bijgedragen aan een toekomstbestendige maakindustrie. De regeling sluit aan op de bestaande faciliteiten van EDIH BOOST Robotics EastNL en het CIRCO project van de provincie Overijssel.

Wil je meer weten over de voorwaarden van de regeling? Ga dan naar onze provinciale website 
Lees meer over de kansen die digitalisering biedt in ons vernieuwde online magazine


Subsidie voor samenwerkingsprojecten – MIT R&D vanaf 6 juni

Bekijk hoe Yalp uit Goor de MIT heeft gebruikt voor één van hun innovatieve producten. 

Werk jij als mkb’er uit Overijssel met andere mkb’ers samen om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of vernieuwen? En draag je met dit project bij aan één of meer maatschappelijke thema’s (Energie & Duurzaamheid, Gezondheid & Zorg, Landbouw, Water en Voedsel, Veiligheid, Sleuteltechnologieën, Maatschappelijk Verdienvermogen)? Je kunt dan bij ons een aanvraag indienen voor een R&D-samenwerkingsproject. De subsidie bedraagt maximaal 35% van de kosten van het R&D project.
De tenderregeling opent op dinsdag 6 juni 2023 en sluit op dinsdag 12 september 2023.

Meer informatie en alle voorwaarden vind je op onze website.


Meldpunt wet- en regelgeving voor circulaire ondernemers

Als je als ondernemer circulair wilt verduurzamen, kun je vastlopen op wet- en regelgeving.  Dit is een belemmering voor jou als ondernemer en voor de overheid die in 2050 een gesloten systeem van grondstofstromen (circulaire economie) wil realiseren. Ervaar jij belemmeringen in wet- en regelgeving bij de stap naar circulair ondernemen?
Meld het dan! We kijken dan of en hoe deze knelpunten en belemmeringen in regelgeving weggenomen kunnen worden.

Melden kan via Meldingsformulier wet- en regelgeving Circulaire Economie (overijssel.nl)


Jonge bedrijfsopvolgersregeling

Familiebedrijven in Overijssel kunnen nog steeds gebruik maken van de regeling voor Jonge Bedrijfsopvolgers. Ben je tweede generatie eigenaar van een bedrijf en heb je minder dan twee jaar geleden aandelen verkregen? Of ben je eigenaar van een familiebedrijf en overweeg je je bedrijf zeer binnenkort over te dragen aan je zoon of dochter? Kijk dan of je in aanmerking komt voor deze subsidie voor investeringen die bijdragen aan de toekomstbestendigheid van familiebedrijven.
De subsidie die wij geven is maximaal € 20.000, -.
Kijk voor meer informatie en aanvragen van deze subsidie op  Subsidie Jonge bedrijfsopvolgers – Provincie Overijssel

Delen op:

Deelgenoten: