Terug naar nieuws

Geplaats op 15 december 2017

Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

rijksweg-rw50

Alle ondernemers kunnen er over meepraten: vandalisme, brand, diefstal… Het is een gemeenschappelijk probleem, dat eigenlijk alleen door middel van samenwerking kan worden aangepakt. Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) verbetert op een gestructureerde manier de veiligheid van bedrijventerreinen. Duurzame samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer staat hierbij centraal. Deze samenwerking is vastgelegd in een convenant.

Eén van de partners van het KVO is Veiligheidsregio IJsselland. Binnen de veiligheidsregio werken brandweer, politie, geneeskundige hulpverlening, gemeenten en ketenpartners (bv. waterschappen, nutsbedrijven) nauw samen om inwoners beter te beschermen tegen de risico`s van branden, rampen en crises. Het werkgebied omvat de Overijsselse gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Onderdeel van Veiligheidsregio IJsselland is Brandweer IJsselland. Mede door het KVO heeft Brandweer IJsselland inzicht op brandveiligheid op de industrieterreinen, in dit geval in de gemeente Kampen. Brandweer, politie en ondernemers overleggen en bespreken regelmatig hun wederzijdse ervaringen. Daarnaast wordt er samen geoefend, worden bedrijventerreinen geschouwd en geeft de brandweer graag voorlichting. Al deze gezamenlijke inspanningen dienen de brandveiligheid van het bedrijventerreinen én het zelfbewustzijn van ondernemers te vergroten.

Vanuit de veiligheidsregio is Freek Weijs aangewezen om de 3 KVO’s Kampen (Haatland, RW 50 en Spoorlanden/ Zendijk) te behartigen.

In de dagelijkse situatie werkt Freek bij het team Risicobeheersing. Freek houdt zich vooral bezig met het toezicht op én het adviseren over het vergroten van brandveiligheid.

Verder heeft Freek ook een repressieve taak. Hij is officier van dienst in het cluster Noord (Gemeente Steenwijkerland, deel Zwartewaterland en Staphorst).

Vorig jaar hebben we in de nieuwsbrief de checklist brandveiligheid meegestuurd. Via deze checklist kon u nagaan hoe het gesteld is met de brandveilige voorzieningen in en om uw bedrijf. Mocht u deze checklist gemist hebben of nogmaals willen ontvangen, neemt u dan contact op met Freek Weijs ([email protected]).

Delen op:

Deelgenoten: