Terug naar nieuws

Geplaats op 2 juli 2021

Hoe bereidt u de terugkeer naar kantoor voor?

rijksweg-rw50

Slimme, duurzame en veilige mobiliteit in regio Zwolle
Een praatje bij de koffieautomaat, even overleggen met een collega en lunchen in de kantine. Veel medewerkers kijken er reikhalzend naar uit: weer werken op kantoor.

Maar wanneer is het juiste moment? Hoe bereidt u de terugkeer naar kantoor voor? En hoe gaan uw medewerkers straks deels naar kantoor reizen? Hebben zij bijvoorbeeld al een e-bike of speed pedelec getest tijdens onze actie Proefrijden? In deze nieuwsbrief blikken wij vooruit op deze vragen.

Proefrijden is weer begonnen

De komende maanden gaan mensen weer (deels) terug naar kantoor, een mooie gelegenheid om tijdens deze nieuwe start mensen te stimuleren om te fietsen. Met onze ‘Proefrijden-acties’ is het mogelijk om vrijblijvend een e-bike of speed pedelec uit te testen.

Uw medewerkers leggen snel en gemakkelijk lange afstanden af én het zijn goedkope, gezonde en duurzame alternatieven voor de auto.

Altijd al eens het gemak van een e-bike willen ervaren? Of nieuwsgierig naar zo’n snelle speed pedelec? Probeer het nu!

Thuiswerken of naar kantoor? Kies bewust

Thuiswerk Vanaf week 26 hoeft het niet meer fulltime van het kabinet. Dus is de grote vraag: wat nu? We mogen weer naar kantoor, maar gaan we ook? Het thuiswerkadvies, dat sinds 26 juni geldt, biedt weer ruimte aan werkgevers en werknemers om voor een deel van de werktijd naar kantoor te gaan. Maar heeft u al een keuze gemaakt?

Wij helpen u een goede en bewuste keuze te maken.

Is het einde van de hyperspits in het OV in zicht?
Het moment van de waarheid breekt aan. Maakt corona inderdaad een einde aan de hyperspits in het openbaar vervoer? Zelfs nu het drukker wordt, lijken de reizigersaantallen zich meer over de dag te spreiden. Dat betekent: een rustigere ochtendspits, en relatief meer reizigers tussen 09:00 uur en 16:00 uur.

 

Zal dit ook zo blijven als iedereen weer volledig naar school en werk gaat?

 

Overijssel krijgt carpoolplaats van gerecycled plastic
Na twee fietspaden met een wegverharding van gerecycled kunststof in Zwolle en Giethoorn komt er elders in Overijssel een carpoolplaats met hetzelfde materiaal. Deze derde locatie in Overijssel waar de PlasticRoad wordt toegepast, komt te liggen aan de N34 bij Hardenberg.
Actieplan gemeente wil Zwollenaren meer laten fietsen

Over zes jaar moet het aantal fietskilometers dat wordt afgelegd in Zwolle 20 procent hoger zijn dan in 2017. Dat doel is geformuleerd in de gemeente in het actieplan Zwolle wereldfietsstad.

Fietsen is volgens het college niet alleen goed voor de economie en de gezondheid van de inwoners, maar zorgt er daarnaast voor dat het verkeer in de stad niet gaat vastlopen. De komende tijd worden verschillende maatregelen uitgevoerd om fietsers te stimuleren.

 

 

Email Marketing door ActiveCampaign 

Delen op:

Deelgenoten: