Terug naar nieuws

Geplaats op 25 juli 2018

Grote verkeershinder rond Zwolle laatste twee weekenden zomervakantie

rijksweg-rw50

In de laatste twee weekenden van de zomervakantie verwacht gemeente Zwolle ernstige verkeershinder in en rond de stad. Rijkswaterstaat voert in deze weekenden werkzaamheden uit aan de A28 in Zwolle.

Gewerkt wordt in de weekenden van:

  • vrijdagavond 24 augustus 20.00 uur tot maandag ochtend 27 augustus 6.00 uur
  • vrijdagavond 31 augustus 20.00 uur tot maandag ochtend 3 september 6.00 uur

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de rijbaan van de A28 versmald en een aantal op- en afritten afgesloten. De verwachting is daarom dat er op de A28 forse overlast ontstaat, met name voor het verkeer dat richting het Noorden rijdt. Daarnaast verwacht gemeente Zwolle ook op het Zwolse wegennet overlast, door sluipverkeer en omleidingsroutes.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Volg de adviezen langs de weg

De impact op de bereikbaarheid van Zwolle is groot, maar gemeente Zwolle doet er alles aan om bereikbaar te blijven. Zo staan er in de stad langs de weg adviesroutes aangegeven voor automobilisten. Deze adviezen zijn niet per definitie gelijk aan het advies dat GoogleMaps op dat moment aan automobilisten geeft. Tussen de actuele verkeerssituatie en het moment waarop de informatie via Google verwerkt is,  zit vaak zo’n 15 minuten tijdsverschil. Het is dus raadzaam de adviezen langs de weg op te volgen.

Pak de fiets

Gemeente Zwolle raadt mensen aan om binnen de stad, vooral de fiets te pakken.

Toch met de auto?

Mensen die toch gebruik moeten maken van de auto worden geadviseerd de A28 ter hoogte van Zwolle zo mogelijk te mijden.

Voor een rit richting het Noorden (Meppel) kan men gebruik maken van de oprit Zwolle-Noord op de Ceintuurbaan. Automobilisten die naar het Zuiden moeten (richting knooppunt Hattemerbroek) kunnen de oprit Zwolle-Zuid op de IJsselallee gebruiken.

Automobilisten vanuit het Noorden die naar Zwolle komen, kunnen gebruik maken van de afrit Zwolle-Noord Automobilisten die vanuit het Zuiden naar Zwolle reizen kunnen via de afrit Zwolle-Zuid de stad binnenrijden. Vanaf deze afritten zijn alle bestemming binnen Zwolle te bereiken.

Het gebruik van de op- en afritten bij Zwolle-Centrum wordt afgeraden in verband met afsluitingen van deze afritten en filevorming op de A28.

Op bijgevoegde kaarten staat aangegeven waar wanneer door Rijkswaterstaat aan de A28 gewerkt wordt en hoe het verkeer wordt geleid.

Meer informatie is te vinden op www.zwolle.nl/A28 en op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudoostnl of bel gratis met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800 8002.

 

Delen op:

Deelgenoten: