Terug naar nieuws

Geplaats op 28 november 2016

Goederenvervoer: regionaal maatwerk

rijksweg-rw50

Mogen we even aan je voorstellen: Miranda Volker, Freek Boele en Janneke Gramberg. Ze zijn de logistiek makelaars van de provincie Overijssel en gaan logistieke bedrijven in de provincie helpen om de bestaande infrastructuur beter te benutten en goederenvervoer efficiënter te organiseren. De makelaars zijn actief tot eind 2017 en willen tot dit tijd verbeteringen realiseren bij logistieke bedrijven, productiebedrijven, serviceorganisaties en afvalbedrijven. Verder staan ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en overheden staan op de planning. De mogelijkheden verschillen per organisatie. Daarom gaan de makelaars individueel in gesprek om de opties te bespreken.
Beter Benutten is maatwerk
De logistiek makelaars zijn zelfstandig professionals en deskundig op verschillende logistieke gebieden, zoals warehousing en distributie, bundelen van stromen, stadsdistributie, multimodaal transport, verandertrajecten en flankerend overheidsbeleid. Desgewenst kunnen andere specialisten ingeschakeld worden, bijvoorbeeld om de haalbaarheid van de plannen te berekenen. Als blijkt dat bij een bedrijf concrete besparingen mogelijk zijn, dan worden deze vastgelegd in een veranderplan. Daarbij kijken ze naar de vermindering van de het aantal ritten in de spits, besparing van het aantal kilometers en CO2-reductie.
In eerste instantie gaan de makelaars op bezoek bij bedrijven die bij een eerdere inventarisatie (Truckspotting) naar voren zijn gekomen. Om met andere kansrijke bedrijven in contact te komen, sluiten ze aan bij bijeenkomsten van de EVO en TLN. En mogelijk zijn er bij andere partijen (zoals gemeenten) ook mogelijkheden om presentaties te verzorgen of informatie te geven.
Regionale aanpak
De uitvoering van het project vindt plaats per regio. In Overijssel doen de regio’s Zwolle-Kampen, Twente en de Stedendriehoek mee. In Zwolle en Kampen vindt de uitvoering plaats in opdracht van de provincie Overijssel en onder de vlag van Beter Benutten Zwolle Kampen.
Contact
Zie je kansen voor de logistiek makelaars bij bedrijven die jij kent of bij jouw eigen organisatie? Staan er bijeenkomsten op het programma, waaraan zij een bijdrage kunnen leveren? Of heb je vragen? Neem dan gerust contact op:
Janneke Gramberg, [email protected], 06 – 5523 8517
Miranda Volker, [email protected], 06 – 4671 8482
Freek Boele, [email protected], 06 – 1943 7335

Delen op:

Deelgenoten: