Terug naar nieuws

Geplaats op 2 juni 2023

Gemeente Kampen aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem

rijksweg-rw50

Sinds 1 juni 2023 is gemeente Kampen aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem (M.)
M. is het onafhankelijke meldpunt waar u anoniem informatie kunt doorgeven over criminaliteit.

U kunt bij M. melding maken als u criminele activiteiten vermoedt, bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, overvallen of brandstichting. Maar ook met informatie over fraude en corruptie kunt u bij M. terecht. M. is een onafhankelijke organisatie en is géén politie. Alleen als uw anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en sinds 1 juni ook de gemeente.

De gemeente
Doordat de gemeente hier nu bij is aangesloten komen relevante meldingen over de omgeving nu ook bij de gemeente zelf binnen. Zo kan de gemeente sneller inspelen op de veiligheid in de gemeente en krijg de gemeente een beter beeld van wat er speelt.

Politie
Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als u informatie heeft over criminele activiteiten. Maar als iets u ervan weerhoudt om de melding te maken, bijvoorbeeld omdat u de mogelijke dader kent, kunt u dat anoniem doen bij M.

Bereikbaarheid
M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden. Op www.meldmisdaadanoniem.nl kunt u ook meer informatie vinden.

Delen op:

Deelgenoten: