Terug naar nieuws

Geplaats op 5 juli 2021

Family Next: Ondersteuning familiebedrijven

rijksweg-rw50

Overijssel helpt mee!

Ben jij ondernemer in een Overijssels familiebedrijf met minimaal 5 werknemers en wil je aan de slag met digitalisering of duurzaamheid? Of staat de volgende generatie in de startblokken om het bedrijf over te nemen? Dan helpt Family Next!

Digitalisering
Er is geen twijfel mogelijk: onze samenleving is op weg naar een steeds meer gedigitaliseerde toekomst. Om productiviteit te verhogen en concurrentievermogen te behouden, is het noodzakelijk op tijd te digitaliseren. Maar hoe doe je dat? Hoe vergroot je de online business van je bedrijf? Wat kan je doen om je productieproces verder te automatiseren? Hoe neem je je bedrijf mee in dit veranderproces? Family Next brengt je in contact met de kennis en ondersteuning om de juiste stappen te maken.

Duurzaamheid
Voor steeds meer bedrijven en consumenten is duurzaamheid een belangrijk thema. Bedrijven die duurzame panden en bedrijfsprocessen hebben, zijn beter voor het milieu, besparen kosten, hebben een hogere productiviteit en zijn aantrekkelijker voor (potentiële) werknemers en financiers. Met andere woorden, een duurzaam bedrijf is een toekomstbestendig bedrijf. Maar welke mogelijkheden tot verduurzaming zijn er? En levert het rendement op en hoe? Wat is de eerste stap? Family Next helpt je bedrijf te verduurzamen.

Bedrijfsopvolging
Vroeg of laat krijgt ieder familiebedrijf te maken met bedrijfsopvolging. Het regelen van goede bedrijfsopvolging naar een volgende generatie is niet makkelijk. Toch is het voor de continuïteit van je bedrijf belangrijk om bedrijfsopvolging goed te regelen en op tijd te beginnen. Heb je een Overijssels familiebedrijf en wil je je oriënteren op bedrijfsopvolging of de eerste stappen zetten? Family Next helpt je verder.

Wat je van Family Next kunt verwachten
Als je je aanmeldt voor Family Next krijg je hulp van een coach, je gaat in gesprek met elkaar om van elkaar te leren en je kunt door een aanmoedigingsvoucher een tegemoetkoming in de kosten krijgen. Hiermee word je verder geholpen om je bedrijf toekomstbestendig te maken.

Coach
Hoe fijn is het om gebruik te maken van de kennis en ervaring van een andere ondernemer met een familiebedrijf? Family Next brengt je in contact met een (oud-)ondernemer uit een familiebedrijf die kennis en ervaring heeft met het onderwerp en/of de sector waarin jouw bedrijf actief is. Samen bedenk je een aanpak die past bij jouw bedrijf. In deze aanpak beschrijf je met welke onderwerpen je aan de slag wilt en hoe je dat gaat doen.

Leren van Elkaar kringen
Gedurende het jaar organiseren wij samen met het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van Hogeschool Windesheim de Leren van Elkaar kringen. Tijdens deze bijeenkomsten deel je ervaringen met andere ondernemers. Zo leer je van elkaar en help je elkaar verder. Elke Leren van Elkaar kring gaat over één thema en bestaat uit drie sessies. De thema’s zijn: duurzaamheid, digitalisering en bedrijfsopvolging.

Meer weten? Ga naar www.overijssel.nl/familynext of bekijk de digitale flyer hier (PDF)

Delen op:

Deelgenoten: