Terug naar nieuws

Geplaats op 28 juni 2021

Elektrisch laden op de zaak? Zo pakt u dat aan!

rijksweg-rw50


 

Veel bedrijven die de overstap maken naar elektrisch rijden hebben vragen over het laden van de voertuigen. Welke type laadpalen zijn er? Waar moet ik op letten bij het realiseren van laadpunten? Wat zijn de kosten? 

Elektrisch vervoer is in Nederland bezig aan een gestage opmars. In 2020 rijden er meer dan 130.000 volledig elektrische personenauto’s op de weg1. Ook komen steeds meer elektrische bestelwagens op de markt. De regering streeft ernaar dat in 2030 nieuw verkochte voertuigen geen uitlaatgassen meer uitstoten (zero-emissie).Voor elk bedrijf met lease-voertuigen of eigen vloot is elektrisch rijden een serieus alternatief. Dit geldt zowel voor personenauto’s als voor bestelwagens in het wagenpark. De ervaring leert dat veel bedrijven die de overstap maken, vragen hebben over het laden van de voertuigen: Welk type laadpalen zijn er? Waar moet ik op letten bij het realiseren van laadpunten bij mijn bedrijfslocatie? Kan mijn netaansluiting dat aan? Wat zijn de kosten die bij laadpunten komen kijken? En is het verplicht om eigen laadpunten aan te leggen?

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u op weg met een handige startgids voor bedrijven. Deze startgids zet de verschillende laadopties voor bedrijven uiteen en geeft aan hoe u hier slimme keuzes in kunt maken. Met het aanbieden van deze startgids hopen we de barrières te verlagen voor bedrijven om de stap naar elektrisch rijden te maken.

Download de startgids via deze link.

 

 

Delen op:

Deelgenoten: