Terug naar nieuws

Geplaats op 4 oktober 2017

“Donkere Dagen Offensief” weer actueel!

rijksweg-rw50

Onze wijkagent Harm Botter, Securitas en het parkmanagement vragen uw aandacht voor het onderstaand bericht.

In deze periode van het jaar is het ‘Donkere Dagen Offensief’ van kracht. De dagen zijn weer korter en de nachten langer en volgens de statistieken neemt de kans op overvallen en bedrijfs- en woninginbraken toe. Dit is voor de politie en gemeenten, maar natuurlijk ook voor collectief beveiliger Securitas aanleiding om de krachten te bundelen en te proberen de criminaliteit tegen te gaan. Het is onmogelijk en onwenselijk om op iedere hoek van de straat een politieagent te plaatsen en daarom is ook de politie vooral afhankelijk van de oren en ogen van u als ondernemer en verzoekt u dan ook verdacht gedrag altijd te melden!

Verdacht
Wat is nu precies verdacht gedrag? Het kan gaan om onbekende personen in de omgeving van uw pand die zich vreemd gedragen of om auto’s, brommers of zelfs fietsen die meerdere malen terugkeren op uw terrein. Aarzel dan niet, bel 112 en breng de politie hiervan altijd direct op de hoogte! Aangezien het in dergelijke gevallen gaat om een mogelijke dader confrontatie, zal meestal direct een politie-eenheid worden gestuurd.

www.politie.nl/binaries/content/assets/politie/algemeen/onderwerpteksten/folders-en-downloads/folder-verdacht-gedrag.pdf

Gelegenheid
Inbraken kunnen worden voorkomen door goed hang- en sluitwerk, gesloten deuren en ramen en een goede verlichting rondom uw bedrijfspand. ‘De gelegenheid maakt de dief’, maar zelfs een professionele inbreker zal altijd een kansberekening maken: ‘kom ik snel en gemakkelijk binnen en ligt de buit voor het grijpen’? Als we allemaal alert zijn én blijven op hetgeen er zich op uw terrein plaatsvindt en op kostbaarheden en inbraak- gevoeligheid van uw bedrijfspand, dan creëren we gezamenlijk een grotere veiligheid en daarnaast meer saamhorigheid.

Onveilig gevoel
Mocht u zich in deze donkere dagen onveilige verdachte situaties waarnemen en ondersteuning wensen, schroom dan niet om even te bellen met uw collectief beveiliger Securitas, te bereiken via 06-25008795 (24 uur per dag bereikbaar). Zij kunnen direct ter plaatse komen en u van dienst zijn.

Wilt U informatie kwijt die geen direct contact behoeft, mail het dan de wijkagent van het industrieterrein: [email protected] .  Indien nodig neemt hij contact op met U.

Delen op:

Deelgenoten: