Terug naar nieuws

Geplaats op 12 oktober 2020

Cameratoezicht bedrijvenpark RW50 wordt gerealiseerd!

rijksweg-rw50

 

Na jarenlange voorbereiding zijn wij erg blij te kunnen melden dat het gewenste collectieve cameratoezicht op bedrijvenpark RW50 gerealiseerd gaat worden.

De gemeente Kampen heeft recent de DPIA (data protection impact assessment) goedgekeurd, waardoor er niets meer in de weg staat om de openbare ruimte in beeld te brengen om de eigendommen van de ondernemers te beschermen. Namens de deelgenoten heeft de RW50 beheerscommissie Securitas opdracht gegeven om dit collectieve cameratoezicht te realiseren.

Collectief cameratoezicht
Bij de drie toegangswegen van het bedrijvenpark worden collectieve camera’s geplaatst.  Dat wil zeggen, aan de Carlsonstraat nabij Probin Telder, aan de Eckertstraat nabij Kloek Pallets en aan de Eckertstraat nabij Metadecor. Bij elke toegangsweg komt zowel een overzichtscamera als een ANPR camera (kentekencamera) te staan.

Aanvulling
Het collectieve cameratoezicht is een gewenste aanvulling op het huidige collectieve beveiligingspakket, bestaande uit surveillance en alarmopvolgingen. Door de realisatie van het cameratoezicht hebben we straks in de nachtelijke uren, weekenden en feestdagen permanent zicht op het inkomende- en uitgaande verkeer. Wij verwachten dat van dit collectieve cameratoezicht een preventieve werking uitgaat, waardoor het aantal incidenten zal afnemen. Uiteraard worden t.z.t. borden geplaatst op het cameratoezicht kenbaar te maken.

Planning
Securitas heeft namens de deelgenoten opdracht gekregen om dit collectieve cameratoezicht te realiseren. Naar verwachting zijn de collectieve camera’s in januari 2021 operationeel. Via onze nieuwsbrief houden wij u uiteraard op de hoogte van de voortgang.

Mocht u nu vragen hebben over dit bericht en/of de collectieve beveiliging op het bedrijvenpark, neem dan contact op met Gerdi de Vries via 06-53250351.

Delen op:

Deelgenoten: