Terug naar nieuws

Geplaats op 11 januari 2021

B(l)oeiend Bedrijvenpark RW50 – helpt u mee?

rijksweg-rw50

Zoals eerder aangekondigd, onderzoekt de werkgroep duurzaamheid het realiseren van een wandelpad in combinatie met een bloemenlint op het bedrijvenpark RW50. Het is de bedoeling dat het bloemenlint er straks niet alleen mooi uitziet, maar ook de biodiversiteit stimuleert.

Om te onderzoeken welk inheemse bloemenmengsel het meest geschikt is voor het bedrijvenpark heeft de gemeente Kampen eind vorig jaar een aantal proefstroken ingezaaid. Wij vernemen graag in de loop van het jaar van u van welke proefstrook ‘u blij wordt’.

Helpt u mee?
Met het bloemenlint willen we graag de biodiversiteit op het bedrijvenpark RW50 stimuleren. Naar verwachting neemt hierdoor het aantal plant- en diersoorten op het bedrijvenpark toe, maar meten = weten.  Bedrijvenpark RW50 is daarom als gebied toegevoegd aan de website waarneming.nl.

Op waarneming.nl zijn we een zogenaamde Bioblitz gestart. Zie bijgaande link.  https://waarneming.nl/bioblitz/bloeiend-bedrijvenpark-rw50/
Tijdens een BioBlitz worden zoveel mogelijk soorten gezocht binnen een tijdspanne, in een bepaald gebied.

Het zou geweldig zijn als we met de mensen die werkzaam zijn op RW50 in beeld kunnen brengen welke soorten er momenteel op het bedrijvenpark voorkomen. Al uw waarnemingen van vogels, planten, insecten, spinnen et cetera kunnen bij waarneming.nl worden ingevoerd. Daarnaast maakt de app ObsIdentify (voor op de smartphone) het – ook voor degenen die weinig weten van kleine kriebelbeestjes – heel makkelijk om mee te doen. Deze app identificeert aan de hand van een door u gemaakte foto om welk insect, plantje of mos het gaat en plaatst deze meteen op de site.

Kent u collega’s die gek zijn van vleermuizen, spinnen, plantjes of vogels, of gewoon vaak wandelen? Vraag ze om mee te doen met de Bioblitz B(l)oeiend bedrijvenpark RW50.

Wij zijn benieuwd welke soorten u ziet vanuit uw bedrijfspand of tijdens een lunchwandeling op het terrein!

Delen op:

Deelgenoten: