Terug naar nieuws

Geplaats op 12 juli 2022

Bedrijventerreinen Haatland, Melmerpark en Rijksweg 50 behouden het Keurmerk Veilig Ondernemen

rijksweg-rw50

Bedrijventerreinen Haatland, Melmerpark en Rijksweg 50 behouden het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit werd vanochtend duidelijk tijdens de audit door certificeringsinstantie KIWA. Het nieuwe certificaat is de komende drie jaar geldig. De officiële uitreiking volgt binnenkort.

Het Keurmerk heeft zich bewezen als een effectief instrument om samen te werken aan de veiligheid van de bedrijventerreinen en daarom wilden de samenwerkende partijen graag het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen “Continue Samenwerken” behouden.

Vertegenwoordigers van de gemeente Kampen, politie IJsselland, veiligheidsregio IJsselland, IC Kampen, Parkmanagement Melmerpark, Parkmanagement Rijksweg 50 en ondernemers hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan de veiligheid op de bedrijventerreinen. Hierbij kunt u denken aan het realiseren van cameratoezicht (Rijksweg 50), verbeteren van de brandveiligheid, verkeersveiligheid, onderhoud en verlichting, maar ook aan het structureel bespreken van de incidentencijfers met politie en brandweer.

‘De samenwerking tussen gemeente, politie, brandweer en ondernemers vormt de basis voor toekenning van dit keurmerk. Tijdens de audit door het KIWA werd duidelijk dat veel zaken op de bedrijventerreinen al goed georganiseerd zijn’, aldus parkmanager Gerdi de Vries. Jan van Wendel, bestuurslid IC Kampen vult aan, ‘De samenwerking door middel van het KVO zorgt ervoor dat we belangrijke zaken borgen en dat we structureel met alle veiligheidspartners om tafel zitten. Samen houden wij elkaar scherp als het gaat om de veiligheid op de bedrijventerreinen en KVO vormt een mooie basis om straks camerabeveiliging op Haatland te realiseren.’

De auditor van het KIWA heeft de werkgroep niet alleen beoordeeld op de samenwerking en resultaten in de afgelopen drie jaar. De werkgroep heeft ook een nieuw plan van aanpak opgesteld met maatregelen voor de komende drie jaar. De veiligheidsanalyse, bestaande uit o.a. een veiligheidsenquête, dagschouw, nachtschouw en het bespreken van de incidentencijfers, vormden de basis voor dit nieuwe plan van aanpak. De auditor complimenteerde de werkgroep met de stukken en met name de veiligheidsmonitor was een echte ‘eyeopener’.

De gezamenlijk opgestelde maatregelen worden de komende drie jaar uitgevoerd en geëvalueerd om de veiligheid op de bedrijventerreinen te behouden en/of te verbeteren.

Delen op:

Deelgenoten: