Terug naar nieuws

Geplaats op 2 april 2020

Bedrijvenpark RW50 helpt de voedselbank

rijksweg-rw50

We leven in een bizarre tijd en deze tijd is voor ondernemers spannend en onzeker. Toch zijn er mensen in Kampen die het nog veel lastiger hebben. Steeds meer voedselbanken gaan dicht en de mensen die hier gebruik van maken komen daardoor echt in de problemen. De ondernemers op het bedrijvenpark RW50 hebben de handen ineen geslagen en het initiatief genomen om hier iets aan te doen.

De ondernemers hebben een inzameling gehouden onder alle bedrijven op het bedrijvenpark. In totaal is er een bedrag van € 2325 opgehaald voor de voedselbank Kampen. Daarnaast hebben de groothandels op het bedrijvenpark RW50 toegezegd om extra producten aan de voedselbank te schenken.

‘Alle ondernemers worden getroffen door de effecten van het coronavirus. Toch zijn er nog mensen die het veel lastiger hebben. Als ondernemers op het bedrijvenpark RW50 zijn wij verenigd in het parkmanagement. De lijntjes zijn daardoor kort en de samenwerking goed. Het is mooi om te zien dat aan onze oproep volop gehoor is gegeven. We moeten in deze bijzondere tijd toch een beetje extra om elkaar denken’, vertellen Robert Mobach en Wimfried van Kesteren namens de beheerscommissie van het bedrijvenpark RW50.

Voedselbank Kampen
De Voedselbank Nederland is een particulier initiatief dat een schakel wil vormen tussen enerzijds de verspilling bij de levensmiddelenproducenten en anderzijds de groeiende armoede in Nederland. De Voedselbank in Kampen bestaat al sinds 2007.

‘Voor de coronacrisis deelden wij aan ongeveer 180 gezinnen voedselpakketten uit. Op dit moment helpen wij ruim 200 gezinnen met voedselpakketten. Er zijn op dit moment tal van initiatieven voor hulp aan de voedselbank, waaronder het initiatief van bedrijvenpark RW50 en dat waarderen wij enorm’, aldus Piet Voerman van de voedselbank Kampen.

Ook de voedselbank Kampen steunen?
Wilt u ook iets doneren aan de voedselbank Kampen? U kunt uw donatie overmaken op rekeningnummer NL11RABO0101090153 t.n.v. Voedselbank Kampen. De voedselbank Kampen is een ANBI instelling, dus uw gift is aftrekbaar van de belasting. Namens alle klanten van de voedselbank: bedankt voor uw bijdrage.

Delen op:

Deelgenoten: