Terug naar nieuws

Geplaats op 11 maart 2019

Bedrijvenpark RW50 behoudt Keurmerk Veilig Ondernemen

rijksweg-rw50

Bedrijvenpark RW50 behoudt het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit werd afgelopen week duidelijk tijdens de audit door certificeringsinstantie KIWA. Het nieuwe certificaat is de komende drie jaar geldig. De officiële uitreiking volgt binnenkort.

Het Keurmerk heeft zich bewezen als een effectief instrument om samen te werken aan de veiligheid van het bedrijvenpark en daarom wilde het Bedrijvenpark RW50 graag het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen “Continue Samenwerken” behouden.

Vertegenwoordigers van de gemeente Kampen, politie IJsselland, brandweer IJsselland en ondernemers hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan de veiligheid op bedrijvenpark RW50. Hierbij kunt u denken aan het verbeteren van de brandveiligheid, collectieve beveiliging, onderhoud en verlichting, maar ook aan het structureel bespreken van de incidentencijfers met politie en brandweer.

‘De samenwerking tussen gemeente, politie, brandweer, ondernemers en parkmanagement vormt de basis voor toekenning van dit keurmerk’, aldus Gerdi de Vries, parkmanager van PM3 Omgevingsmanagement. ‘Tijdens de audit door het KIWA werd duidelijk dat veel zaken op het bedrijvenpark al goed georganiseerd zijn door het parkmanagement. De samenwerking door middel van het KVO zorgt ervoor dat we belangrijke zaken borgen en dat we structureel met alle veiligheidspartners om tafel zitten. Samen houden wij elkaar scherp als het gaat om de veiligheid op het bedrijvenpark.’

De auditor van het KIWA heeft de werkgroep niet alleen beoordeeld op de samenwerking en resultaten in de afgelopen drie jaar. De werkgroep heeft ook een nieuw plan van aanpak opgesteld met maatregelen voor de komende drie jaar. De veiligheidsanalyse, bestaande uit o.a. een veiligheidsenquête, dagschouw, nachtschouw en het bespreken van de incidentencijfers, vormden de basis voor dit nieuwe plan van aanpak. De gezamenlijk opgestelde maatregelen worden de komende drie jaar uitgevoerd en geëvalueerd om de veiligheid op het bedrijvenpark te behouden en/of te verbeteren.

Delen op:

Deelgenoten: