Terug naar nieuws

Geplaats op 18 juni 2020

Bedrijf uitgelicht: Hylkema Funderingstechniek

rijksweg-rw50

 

Het nieuwe pand van Hylkema Funderingstechniek aan de Eckertstraat valt iedereen op. Is het niet vanwege de grote machines die op het terrein staan, dan is het wel vanwege opvallende huiskleur van Hylkema Funderingstechniek. Tijd om Hylkema Funderingstechniek en eigenaar Marco Hylkema aan u voor te stellen.

Wat doet Hylkema Funderingstechniek?
“Wij brengen funderingspalen aan, maar dat doen we niet door de heipalen de grond in te slaan. Wij zijn specialist in het trillingsvrij aanbrengen van funderingspalen. Een fundering zonder trillingen installeren kan op verschillende manieren. Vaak draaien wij een funderingspaal de grond in. Met name in het stedelijk gebied is het wenselijk om trillingvrij te funderen, want hiermee voorkom je overlast in de omgeving.”

Wie is Marco Hylkema?
De 38-jarige directeur is de vierde generatie van een echte heiers- en funderingsfamilie. Toch lag het niet voor de hand dat Marco Hylkema in de funderingstechniek zou gaan werken, want Marco heeft een opleiding theatertechniek gevolgd en o.a. meegewerkt aan de techniek van Vrienden van Amstel live en van de musical Titanic.

Toch begon het te kriebelen; het funderen is hem met de paplepel ingegoten. Sinds 2006 is hij de trotse eigenaar van Hylkema Funderingstechniek.

Recente overnames
Alleen in dit kalenderjaar heeft Hylkema al twee bedrijven overgenomen. Recent de Nederlandse en Belgische vestiging van Jacbo, bekend van de mortelschroefpalen en eerder dit jaar Drukpaal.nl. Ook in de jaren daarvoor zijn er een aantal bedrijven overgenomen. Hylkema Funderingstechniek kan zich nu met recht de totaalspecialist in trillingsvrij funderen noemen.

Daarnaast is het mooi dat met de overnames ook de personeelsleden over worden genomen, want goede fundeerders zijn heel lastig te vinden. In totaal werken nu zo’n 60 mensen bij Hylkema.

Vacatures
Hylkema Funderingstechniek is nog wel op zoek naar handige mensen. Op dit moment staan er vacatures open voor minikraanmachinist en funderingsmedewerkers. Interesse of meer weten?
www.hylkemafunderingstechniek.nl

Delen op:

Deelgenoten: