Terug naar nieuws

Geplaats op 12 oktober 2022

Afsluiting Molenbrug Kampen 22-23 oktober

rijksweg-rw50

De Molenbrug in Kampen is vanwege werkzaamheden van zaterdag 22 oktober 04.30 uur tot zondag 23 oktober 22.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen wel gebruik blijven maken van de brug.

Tijdens de werkzaamheden is de weg over de brug (N764/Mr. J.L.M. Niersallee) dicht tussen de kruising Zwolseweg en de rotonde met de Europa-allee.

Rijkswaterstaat voert in het betreffende weekend inspecties en onderhoud uit aan de tuien van de Molenbrug. Daarnaast wordt als tijdelijke maatregel op drie locaties ballast aangebracht achter de geleiderail. Deze ballast levert volgens Rijkswaterstaat geen hinder op voor het verkeer. In het voorjaar van 2023 worden een aantal opleggingen vervangen. De ballast wordt daarna verwijderd.

Omleidingsroutes
Om het centrum van Kampen en de Stadsbrug Kampen tijdens de werkzaamheden te ontzien, zijn omleidingsroutes ingesteld. Gemotoriseerd verkeer rijdt om via de N50/N765 (rijden tot aan Ens) of via de brug over de IJssel in de A28 bij Zwolle. Landbouwverkeer kan gebruik maken van de omleidingsroute via de Stadsbrug in Kampen. Voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten is er geen omleiding, omdat zij wel gebruik kunnen maken van de Molenbrug.

Delen op:

Deelgenoten: